Sy & hantverksfestival

De tijd vliegt.. Morgen is het al weer donderdag en het lijkt al wel een eeuwigheid geleden dat mijn zus hier was in Zweden. Maar dat was afgelopen weekend pas, hoewel we nu alweer bijna een nieuw weekend hebben.
Mijn zus was pas één keer in Zweden geweest, een paar jaar geleden met mij in Stockholm. Ze wist van verhalen waar ik nu woon, maar ze had het nog nooit met eigen ogen gezien.. En dus was het tijd voor een weekendje Zweden om bij mij te komen logeren. Afgelopen vrijdag vloog ze dan naar Arlanda.. De meeste zeggen Stockholm, maar Arlanda airport ligt nog een stukje daar boven in de gemeente Sigtuna waar ik woon. Voor mij maar 20-25 minuutjes rijden en vanaf mijn werk ben ik er zelfs in nog geen 10 minuten. Hoewel Arlanda dicht bij de bewoonde wereld ligt hebben we er totaal geen overlast van, aangezien er flink veel bos om heen ligt wat de nodige geluiden dempt.
Zelf had ik eerst nog een aantal uur gewerkt voor ik mijn zus ging ophalen van het vliegveld. We zijn toen eerst naar Märsta gegaan waar ik haar Textil Centrum heb laten zien, een winkel met een enorme keus aan stoffen, breiwol, borduurgaren, knopen en ander naaigerei. Daarna heb ik haar laten zien waar Steningevik ligt, zodat ze weet waar ik werk. Vervolgens zijn we naar Sigtuna gegaan. Want als je mij voor de allereerste keer komt opzoeken hier, dan vind ik wel dat je minstens een keer Sigtuna gezien moet hebben.
Wel waaide er een straffe wind en ondanks dat de zon scheen was het niet echt aangenaam om langs het water te lopen. In de winkelstraat viel het enigszins nog wel mee gelukkig. Bij Tant Brun (oude koffiestuga) hebben we geluncht voor we naar mijn huisje gingen om de rest van de dag te chillen hier.
Op zaterdag stond er namelijk sy & hantverksfestivalen op de planning, een van de grootste creatieve beurzen van heel Zweden. En aangezien we beide creatief zijn was dit voor ons natuurlijk een leuk uitje. Alleen de weg er naar toe (ik was met de auto gegaan naar zuid Stockholm) was minder want de regen viel met bakken uit de lucht en zorgde op de snelweg vooral voor heel veel van die stuifregen waardoor je zicht minder wordt. Maar de beurs maakte weer een hoop goed. Er stonden ontzettend veel kramen en er was een enorm aanbod aan hobbymateriaal te koop.. Heel veel stoffen, lintjes, onderdelen, naaimachines, breiwol en noem maar op. Ook waren er verschillende kramen met kralen en benodigdheden, dus we hadden allebei materiaal gekocht om iets leuks te maken. Mijn zus een nieuwe armband en ik een ketting van een dalahäst. Ook heb ik weer nieuwe vilten bolletjes gekocht, lint, viltachtige wollen lapjes en schapenwol. Ook heb ik weer genoeg ideetjes op gedaan, dus ik kan de in de winter weer lekker vooruit met hobbyen..

2 gedachtes over “Sy & hantverksfestival

    • Jaaa, dankje mama.. Ik ga het volgens mij zo ontzettend druk krijgen met al die ideeën in mijn hoofd.. Mijn moodboard moet ik ook nog steeds afmaken, maar ik loop momenteel in 10 sloten tegelijk of hoe gaat dat gezegde.. Vandaag ook eerst weer naar Stockholm geweest.. Misschien dat ik in het weekend een start ga maken.. Maar ik zal zeker wel weer wat foto’s posten hier. xxx

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s