Dierendokter

Vandaag met mijn varkentje bij de dierenarts geweest.. Gisteren tilde ik Sven uit de kooi omdat hij samen met Emil rond mocht waggelen door de eetkamer.. En ineens voelde ik dat er iets niet goed was. Ik voelde een bult bij Sven. Rechts aan de zijkant van zijn ruggetje. Dan gaan natuurlijk alle alarmbellen af want zo’n bult zit er niet zomaar.. Zelf had ik al op Google rond gekeken en had ik wel een vermoeden, maar je wilt zoiets natuurlijk zeker weten.. En daarom mocht mijn kleine vriendje vandaag mee in het reismandje in de auto.. Op naar de dierendokter..
Daar werd hij onderzocht en mijn vermoeden bleek waar: Sven heeft een talgbult.. Nu is dat opzich niet levensbedreigend, maar leuk is anders.. En bij Sven is zijn huidje daar al wat donkerder verkleurd wat er dus op kan wijzen dat die bult vroeg of laat open kan springen en dat hij dus een infectie kan oplopen.. Of niet.. Het kan ook gewoon goed blijven gaan.. Kan, maar niets is zeker.. En de enige manier om zoiets te verwijderen/verhelpen is een operatie.. En dat kost een smak geld..
Dus toen ik weer in de auto zat heb ik eerst mijn ogen uit mijn kop gejankt.. Want wat doe je?? Natuurlijk hoop je dat alles goed blijft gaan met Sven, maar wat als het als nog mis is en ik terug moet naar de dierendokter? Laat je zo’n diertje dan nog opereren tegen hoge kosten of laat je hem rustig inslapen? De kosten voor zo’n operatie zijn echt niet grappig.. Natuurlijk geef ik ontzettend veel om mijn kleine Sven, maar ja.. Mijn gevoel en verstand zijn het nog niet eens.. Al denkt mijn verstand.. Naja, ik kan niet al mijn geld opmaken aan de cavia’s want stel dat de auto kapot gaat of zo.. Ik klink nu net als mama.. Het blijft gewoon shit om te weten dat Sven waarschijnlijk niet oud gaat worden en ik een betere band moet zien te scheppen met Emil.. Hij is namelijk nog niet zo knuffelig als mijn Sven..
Maar om ze te verwennen heb ik vandaag ook een nieuw cadeautje voor ze gekocht.. Ze hebben nu een pvc buis gekregen met extra uitloop eraan waar ze door heen kunnen kruipen.. Ze hadden al vrij snel door dat dat leuk is en zijn ze de hele avond al hyperactief.. Ook heb ik de kooi anders ingericht dus nu is vooral Emil estafette aan het lopen door de kooi.. Ene kant huisje in, andere kant huisje uit, onder het afdak door, tunnel in, tussenstop bij zijn voerbak.. Maar blijkbaar had ik het weer niet goed gedaan want het huisje staat alweer op een andere plaats en ook de tunnel is alweer een kwartslag gedraaid.. Erg logisch is het niet want het huis staat nu midden in de kooi geparkeerd.. Vinden ze blijkbaar leuk. Maar goed, vooral Emil is zeer actief geworden en die lag voor heen vaak als een schuwe cavia in het huisje.. Heb hem nog nooit zo vaak door de kooi zien scharrelen.. Ik geloof dat die pvc buis een groot succes is.. Nu maar hopen dat ze een keer moe worden en vannacht niet zo’n herrie hebben..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s