Herfst

De reden dat ik nooit over al die honderden boomwortels struikel die over het pad liggen is omdat ik altijd met mijn neus om laag loop.. Zoekend naar de grond, speurend naar details.. De kleinste details komen voor de lens.. Micro paddenstoelen, mos, bessen.. Vandaag was weer zo’n fijne dag om van alles te fotograferen.
Het voordeel ook van vroeg klaar zijn met werken is dat ik daarna nog een hele middag vrij heb om te doen waar ik zelf zin in heb. Zeker nu het steeds vroeger begint te schemeren is dat wel een voordeel, want zodra het donker wordt is het hier ook echt goed donker.
Vandaag begon als een zwaar bewolkte dag waarop halverwege de ochtend de zon door brak. Gisteravond viel de regen namelijk met bakken tegelijk uit de lucht en zat er binnen no time 20mm in mijn regenmeter.. Voorlopig bleef vandaag een van de laatste zonnige dagen. Ook toen ik klaar was met werken bleef het zonnig en ik bedacht me dat het goed weer was voor een boswandeling. Ik wilde zo graag nog een keer de herfst fotograferen.. Paddenstoelen, de gele, rode en oranje blaadjes aan de bomen.. Heel zweden is nu gehuld in herfstkleuren..
Behalve in het hoge noorden.. Daar werden ze vanmorgen namelijk wakker met een pak sneeuw voor de deur..
Ik besloot vandaag om de lunch op het werk over te slaan zo dat ik eerder thuis zou zijn. Ik haalde in de winkel een kaneelbroodje en een sandwich en thuis maakte ik warme chocomel klaar. Met een volle rugzak vertrok ik richting Kungshamn-Morga naturreservat.
Ik ben daar al eerder geweest, dus ik wist precies hoe ik moest lopen naar het uitzichtpunt hoog boven het water. Onderweg kwam ik verschillende soorten mos en paddenstoelen tegen, dus de eerste foto’s waren dan ook al snel gemaakt.
Eenmaal bij het uitzichtpunt gekomen installeerde ik me op een fleecedeken in het zonnetje. Een fijne plek met een weids uitzicht over het water. Hier heb ik een tijdje gezeten en een fika/late lunch gehouden met warme chocomel erbij.
Tot dat het op een gegeven moment begon te waaien. En flink ook waardoor het buiten weer lekker af begon te koelen. Tijd dus om de auto weer eens op te zoeken. Het was tenslotte ook maar 8 graden en de rest van de week wordt het niet bepaald warmer.
Ook op de weg terug moesten er natuurlijk nog een aantal foto’s worden gemaakt. Paddenstoelen en nog meer paddenstoelen. Het blijft een favoriet onderwerp in de herfst. En daarvoor hoef je dus echt niet te wachten tot het weekend. Vandaag was namelijk gewoon een dinsdagmiddag.. Maar wel een hele fijne dinsdagmiddag. Met genoeg vitamine D, een warme chocomel en een fantastisch uitzicht..

Een gedachte over “Herfst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s