Interieur

Vrijdag bij Happy Homes in Märsta geweest. Eigenlijk wilde ik naar het naastgelegen Textil Centrum, maar dat filiaal is nog steeds gesloten vanwege waterschade.. En omdat ik er toch was besloot ik maar bij Happy Homes binnen te lopen.. Daar verkopen ze o.a. verf, behang, tapijt, tegels en vloeren..
Niet dat ik op dit moment een huis te klussen heb, dat duurt nog wel even.. Maar ik heb altijd al een interesse gehad voor inrichten en interieur. Zo vind ik het heerlijk om al te fantaseren over hoe mijn toekomstige huisje eruit moet komen te zien. Ook heb ik al veel leuke ideetjes opgedaan in de tv programma’s van Ernst Kirchsteiger.
Zelf voel ik me helemaal op mijn best in een Scandinavisch interieur. Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich o.a. door de volgende punten: licht, puur, rust, warme materialen, duurzaam, vakmanschap, kwaliteit, tijdloos, grafische prints, vintage, design, klassiekers en koele kleuren.
Het is een eenvoudig en tijdloos interieur waarbij de basis licht wordt gelaten. Door het aantal lage zonuren die we hier hebben reflecteren lichte en koele kleuren het meeste licht in het interieur. Om het daarentegen weer niet te kil te laten overkomen en om een behaaglijk onderkomen te bieden in de lange, koude winters wordt het aangevuld met warme materialen zoals wol, vilt en vachten.
Basiskleur is puur wit, aangevuld met verschillende grijstinten, pasteltinten, ijsblauw en seafoam green. En laat die laatste nou net een van mijn fijnste kleuren zijn.. Ik ben gek op kleuren als vergrijsde groentinten, blauwgroen tinten en van die oudere, warme groentinten die nu retro zijn. Maar ook van de dieprode kleur van het “Zweeds rood” kan ik ontzettend genieten.
Ook mijn basis hier bestaat uit wit met veel hout dat terug komt in de meubels. Om een behaaglijk onderkomen te hebben, heb ik het aangevuld met warme materialen zoals vloerkleden, een stoffen bank, veel kussentjes, wollen plaids en hier en daar een vachtje. Natuurlijk mogen ook de vele planten niet ontbreken, iets dat kenmerkend is voor een Scandinavisch interieur.
Maar goed, afgelopen vrijdag was ik dus bij die winkel aan het rondsnuffelen.. En ze hadden er rekken vol met kleurenstaaltjes op de verf afdeling. En echt mooie kleuren, mijn kleuren.. Dus je snapt natuurlijk wel dat ik weer een aantal staaltjes mee naar huis heb genomen.. Binnenkort wil ik er weer een mooi nieuw moodboard van maken, dus de komende tijd zal ik nog veel meer materialen gaan verzamelen. Wordt weer een van mijn creatieve projecten voor deze winter: mijn eigen stijl vastleggen in een moodboard..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s