De bibliotheek

Wat hou ik toch van de bibliotheek in Zweden. Een tijdje geleden schreef ik nog dat ik ook lid wilde worden van de bibliotheek in Knivsta. Inmiddels ben ik daar ook geweest en heb ik het boek Saltön in mijn bezit.. Elke avond lig ik nu in mijn dekbed gerold in bed te lezen. Het is weer echt de tijd van het jaar dat ik boeken kan verslinden..
Helaas kreeg ik ook mail van de bibliotheek in Rosersberg (Sigtuna kommun).. Weten jullie nog dat ik op zoek was naar de boeken van Ernst Kirchsteiger? Je weet wel, van die favoriete tv programma’s (Sommar med Ernst, Jul med Ernst) van mij.. Nou, een van die twee boeken die toen spoorloos was is nu dus nog steeds spoorloos.. De oplossing die geboden werd was dat de bibliotheek het boek eventueel wel kon inkopen zodat ik alsnog kan lenen als ik dat graag wilde.. Echt super service..
Alleen heb ik gezegd dat het niet nodig is.. De websites van de bibliotheken hier zijn namelijk super uitgebreid en je kan gewoon vanuit huis kijken welke boeken ze daar hebben.. Zo heb ik dus net gezien dat het in Sigtuna kommun verdwenen boek van Ernst bij de bibliotheek van Knivsta kommun ook in het assortiment zit en ook gewoon op voorraad is. En ik zag zelfs nog meer boeken van Ernst, waaronder zijn allernieuwste uit 2019. Die was helaas uitgeleend, maar je kan online ook boeken reserveren.. Zodra het boek terug is in de bieb krijg ik een mailtje dat het boek voor mij apart staat.. En als de leentijd bijna verstreken is kan ik ook gewoon online verlengen zonder dat ik er eerst voor terug hoef naar de bieb.. Heb nu dus maar meteen die twee boeken van Ernst gereserveerd daar.. Hopen dat die ene wel weer terug komt die nu uitgeleend is.. Maar wel handig dat als de ene gemeente niet heeft wat ik wil dat ik nu gewoon bij onze buurgemeente kan kijken of die het wel hebben.. Worden waarschijnlijk dus nog veel meer boeken geleend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s