Huisje, boompje, beestje

Met zoveel vrije tijd heb ik natuurlijk ook meer tijd tot nadenken.. Nadenken over de toekomst, welke doelen ik nog heb op dit moment, een vakantie plannen.. Op de een of andere manier vind ik het heerlijk om lange termijn plannen en doelen te hebben.. Al knaagt het soms ook wel eens aan me als het einde maar niet in zicht dreigt te komen.. Maar zo heb ik dus zo’n beetje alles altijd geplant in mijn leven.. Mijn rondreizen door Europa, Scandinavië en later alleen Zweden waren ook altijd helemaal uitgestippeld.. Of dat dan niet saai is? Nee hoor, ter plekke lagen alle opties nog open, afhankelijk van het weer en waar ik zin in had op dat moment. Ik maak genoeg leuke dingen mee om een mooi leven te hebben en ook spontane dingen..
Maar ik vind het fijn om doelen te hebben in het leven, ook al moeten daar dan wat dingen voor wijken.. Zo stond mijn leven ook al jaren in het teken van Zweden.. Mijn grote doel waar ik naar toe had geleefd was een emigratie, maar dat hoofdstuk kan ik nu afsluiten. En dus kan ik weer vooruit denken wat ik nog meer wil in het leven.. Wat heb ik allemaal al bereikt in het leven? Wat wil ik nog allemaal?
Het zijn van die vragen waar ik heel zwart op wit een antwoord op kan geven. Mijn grootste doel tot nu toe is bereikt, ik woon niet meer in Nederland. Ik had voor mezelf al vrij duidelijk dat ik ook niet mijn hele leven in de bouwmarkt wilde werken achter de kassa. Ik heb diploma’s op zak, ik heb een rijbewijs, ik heb Zweeds geleerd, ik heb mooie reizen gemaakt en nu is mijn leven in een rustiger vaarwater gekomen..
Tijd genoeg dus om verder te denken en mezelf nieuwe doelen te stellen.. Hoewel ik in een knus huisje woon is een van mijn volgende grootste doelen om een eigen huisje te kunnen kopen. Gewoon zo’n klein rood houten huis met witte ornamenten en een veranda er voor. En een klein lapje grond erbij zodat ik weer een groentetuintje kan aanleggen en lekker buiten kan zitten op mijn eigen terras.. Het liefst ook met twee slaapkamers zodat ik ook plaats heb voor een logeerbed.. En het mag lekker gedateerd zijn zodat ik het helemaal naar mijn smaak kan opknappen en inrichten. Maar ja.. Zo’n doel kost natuurlijk ook weer wat en dus gaat vanaf nu mijn bespaarplan in werking.. Elke kroon die ik maandelijks over hou kan mooi naar de spaarrekening..
Ook het kunnen kopen van een andere auto is een van mijn doelen in de toekomst.. Niet dat mijn Panda nou zo slecht is, het is een super autootje, maar wel een op leeftijd.. En dus weet ik al dat ik hem vroeg of laat een keer wil vervangen.. Ik heb ook al in mijn hoofd zitten wat voor een soort auto ik er voor terug zou willen hebben, dus ook dat is een mooi spaardoel.
Maar mijn 2e grootste droom is toch wel een hond.. Ik zou zo graag een hond willen die bij je komt liggen ’s avonds, die op je wacht als je thuis komt, met wie je lange wandelingen kunt gaan maken, die met je wil spelen.. Zo’n echte knuffelhond, een maatje..
Het voelt fijn om over de toekomst na te kunnen denken. Hoewel mijn doelen nog zo ver bij me vandaan liggen en ik me soms wel eens afvraag of ze wel haalbaar zijn tovert het wel een glimlach op mijn gezicht als ik er aan denk..

2 gedachtes over “Huisje, boompje, beestje

  1. Meid dit gaat je lukken jij hebt zo een enorme drijf veer in je dat deze droom ook uit gaat komen. Je mag zo ontzettend trots op je zelf zijn. Ik ben het in ieder geval wel op je. Veel liefs 💋🍀

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s