Zondag, relaxdag..

Het was zo’n zondag zoals een zondag hoort te zijn.. Hoewel het al eind augustus is en we afgelopen week nog fris weer hadden met genoeg regen, is dit weekend de zomer weer terug gekomen. Het werd een prachtige dag.. Een dag met heel veel zonneschijn en een temperatuur van zo’n 23 graden..
Hoewel ik vanmorgen te lui was om mijn bed uit te komen, besloot ik daarna maar iets actiefs te gaan doen.. Ik wilde namelijk niet weer een hele dag thuis zitten en zeker niet met zo’n ontzettend mooi weer. Ik besloot om de mtb maar weer eens van stal te halen.. Ik had een mtb trip van maar liefst 2,1 hele kilometers op de planning staan.. De straat uit en na een kilometer op de t-splitsing rechtsaf.. Eindbestemming? Pilsbo friluftsområde, een plek aan het water met een aanlegsteiger, picknickbanken, grillplaatsen, een ruststuga, wc’s, op de achtergrond een enorm groot grasveld en een ontzettend fijn uitzicht op Skokloster slott aan de overkant van het water.
Het is er niet groot, maar dat hoeft ook niet.. Het is een fijn plekje om lekker te relaxen en van het mooie weer te genieten.. En dat was precies wat ik vandaag wilde gaan doen. Niks dus.. Gewoon even helemaal niets. Ik had mijn bikini mee zodat ik in het meer kon gaan zwemmen, mijn picknickkleed en een goed boek. Ik had een lunchpakketje gemaakt thuis zodat ik daar kon gaan lunchen en voor de rest hoefde er helemaal niets.
Op het water was het druk.. De ene na de andere speedboot kwam voorbij en ook de nodige zeilboten. Iedereen genoot van het mooie weer. Bij Pilsbo zelf was het niet zo druk.. Wat begeleiders met een aantal jongens met een verstandelijke beperking, een moeder met haar dochtertje en later nog vier volwassenen toen de gehandicapten weer weg waren. Ik had een fijn plekje niet ver van het water in het gras. Ik ben het meer in geweest, maar ik heb vooral ook heel veel geluierd en mijn boek gelezen.
Na een aantal uur besloot ik weer naar huis te gaan, het was immers al bijna 17.00. Maar voor dat ik weg fietste bij Pilsbo kwam ik nog langs een aantal grote appelbomen. Deze zaten tjokvol met appels en er lagen er ook genoeg op de grond. En die kon ik natuurlijk niet laten liggen want er lagen namelijk ook appels tussen die nog hartstikke gaaf waren. En dus fietste ik met bijna een kilo meer aan gewicht in mijn rugzak weer naar huis toe.
Het was een fijne dag.. Van mij mogen er nog veel meer van zulke fijne dagen komen.. Van die dagen waarop gewoon helemaal niets hoeft.. Morgen mag ik weer gaan werken en dan zou het 24 graden worden en dinsdag zelfs 26. Kan ik mooi de korte broek weer aan doen en ’s middags lekker uitrusten in de hangmat.. Fijn, zulk nazomerweer.. Voor je het weet zitten we in de herfst en kan het goed elke dag met bakken uit de lucht vallen.. Maar ja, dat heeft zo ook wel weer zijn charme..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s