Vakantie deel 1

De afgelopen week lijkt wel omgevlogen.. Hoewel het soms als de dag van gisteren lijkt dat ik mijn moeder en tante (mama’s enige zusje) ophaalde op Arlanda airport..
De 2e week van mijn vakantie heb ik namelijk niet alleen door gebracht, maar kwamen de twee dames mij gezelschap houden door met hun zussen tripje eens een keer de grens over te gaan.. Mijn tante, ik noem haar voor het gemak even E., was ook nog nooit eerder in Zweden geweest. Wel mijn neven en ze had dus al het nodige gehoord over het land.
Helaas begon de reis niet zoals geplant want met dik een uur vertraging werd er op Düsseldorf airport gegeten in plaats van op zondagavond bij mij thuis. Die pan vers gemaakte groentesoep met balletjes hebben we dus maar bewaard tot de volgende dag. Maar we hadden nog wel lekker buiten kunnen zitten ’s avonds en kunnen genieten van het taartje dat ik speciaal voor die avond zelf gemaakt had..
De rest van de week hebben we zoveel lol gehad samen, zoveel gekletst, zoveel gezien en gedaan dat alle herinneringen nog vers in mijn geheugen zitten en ik dus geen tijd heb gehad om deze hier te delen.. Ik heb stapels mooie foto’s en een hele hoop fijne herinneringen.. Ik probeer dus om elke dag wat weblogs online te zetten om deze fijne herinneringen met jullie te delen, maar vooral ook met mama en E.
Vandaag dus deel 1 van onze vakantie.
Op zondag was de rit van het vliegveld naar mijn huis al genieten voor ze, aangezien ze steeds meer en meer het platteland van Zweden op gingen. Bij thuiskomst werd meteen mijn groentetuintje geïnspecteerd en natuurlijk ook mijn huisje. Mama kent mijn huisje wel, maar voor E. was het de 1e keer. Ik heb meteen maar een rondleiding gegeven, ook al is mijn huisje niet groot. Maar het was de plek waar ze de komende dagen zouden vertoeven, dus enige uitleg waar alles te vinden was vond ik wel op z’n plaats. Gelukkig voelde iedereen zich al snel thuis en wisten ook mijn cavia’s dat ze moesten dealen met meer vrouwelijk gezelschap in huis.
Maandag zijn we de dag begonnen met uitslapen want door al die vertraging op het vliegveld lagen we ook niet bepaald vroeg in bed. Die dag besloten we het ook rustig aan te doen en hebben we Sigtuna verkend, de stad(je) waar ik woon. Winkeltjes kijken, de jachthaven bezoeken, langs het water slenteren en een ijsje eten in het zonnetje. Gelukkig was het een doordeweekse dag en waren er geen buslichtingen toeristen en viel het met de drukte nog wel mee.
Nadat we ons ijsje op hadden hebben we plannen zitten maken voor de rest van de dag, aangezien ik het nog wel vroeg vond om de rest van de middag thuis door te brengen.. Mama stelde voor om naar Märsta te gaan, maar Märsta centrum is nou niet zo heel erg speciaal. Toen kwamen we op het idee om naar Boländerna in Uppsala te gaan waar alle grote winkelketens zitten. Hier heb ik E. kennis laten maken met winkels zoals Rusta, XXL sport en Öob. Bij IKEA hebben we een fika gehouden met aardbeientaart en heb ik E. een echte Zweedse IKEA laten zien. Mama was er al een keer eerder geweest toen ze kwam helpen met verhuizen.
’s Avonds hebben we bij mij thuis gegeten en hebben we heerlijk relaxt voor de tv gehangen, Lotta på Liseberg gekeken en mijn doos bonbons aangebroken die ik nog uit het kerstpakket over had gehouden. En natuurlijk heerlijk gelachen en gekletst met z’n drieën. Wel zijn we die avond eerder gaan slapen, want voor de volgende dag stond er weer een vol programma op de planning.. Maar daarover de volgende keer meer..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s