Laatste woef avondje..

Nou, hier zit in dan, met een oorontsteking op de bank .. Mijn laatste avond bij de hondjes.. Rechts van me ligt Raban, Links van me Charlie en voor me ligt Karhu.. Dus als ik de bank af wil moet ik over een hond heen stappen die hier languit op de vloer ligt.. Elke avond het zelfde verhaal. Op welke bank ik ook zit, altijd ligt de vloer vol met hond. Zo’n 3,5 week waren we samen.. Het was ik met de woefs.. Hoe blij ze elke keer waren als ik thuis kwam uit het werk, hoe enthousiast ze waren als ik met ze ging wandelen.. Hoe goed ze naar mij hebben geluisterd, al mag Raban wel minder blaffen als ik de riemen om doe om te wandelen.. Maar ja, dat is zijn manier om zijn enthousiasme eruit te gooien.. Tot dat hij iets vast kan houden in zijn bek, dan is het een tevreden hondje.. Ik zal ook niet vergeten dat Karhu een keer een halve nacht op de bovenste traptrede heeft door gebracht omdat het traphekje dicht zat en hij dus niet verder naar boven kon komen.. Ik zal ook niet vergeten dat Charlie naar mij luistert als ik hem Grote Woef noem en hoe goed hij gehoorzaamd als ik “grote hondenpoot” zeg terwijl ik zijn poten in het tuigje hijs om te gaan wandelen.. Alle keren dat ze naar mij toe kwamen ’s avonds om te knuffelen, hun kop bij mij op de bank legde voor een aai over de bol.. Dat ze ’s avonds voor het slapen gaan enthousiast met hun staartjes begonnen te wapperen omdat ze alle drie door mij welterusten gewenst wilden worden.. Ja, het zal wel stil worden als ik straks weer naar huis ga.. Geen wandelingetjes meer met de woefs, geen voerbakken meer klaar zetten, geen plaspauze meer voor het slapen gaan..
Vanaf straks heb ik vakantie in mijn eigen huisje.. De afgelopen dagen had ik ook al vakantie, maar zo voelde het nog niet.. Maandag was ik nog naar huis gegaan om in mijn groentetuintje te werken.. Ik heb onkruid weg gestoken en een nieuwe moestuinbak geplaatst waar nu al mijn cranberry plantjes in groeien, vier stuks bij elkaar. Dat stond al zo lang op de planning om te doen en mijn plantjes moesten nodig de grond in.. ’s Avonds heb ik daar dus lekker de gevolgen van mogen ervaren want ik lag letterlijk ziek op de bank.. ’s Nachts amper kunnen slapen van de oorpijn en enorme hoofdpijn, dus de afgelopen dagen voornamelijk liggend op de bank door gebracht.. Een voordeel: ik heb nu tenminste wel mijn boek eindelijk uit.. Ben nu in een boek begonnen dat ik hier in de boekenkast vond, maar die gaat waarschijnlijk mee naar huis om daar verder te lezen.. Over twee weken kom ik hier toch weer terug om mijn cavia’s te brengen want dan ga ik 4 dagen naar Jūrmala in Letland samen met mijn collega’s van Steningevik. Personeelsreisje om het nieuwe conferenceseizoen in te luiden na de zomervakantie.. Vliegticket, hotel en alles is geregeld en ik heb er super veel zin in..

Maar goed.. Mijn meest productieve dag tot nu toe was maandag.. Mijn moestuin heeft de hele maand al een combinatie van regen en zon over zich heen gekregen, dus ik kan het af en toe niet meer bij houden met groeien.. Vorige week zag ik nog dat een van mijn vier andijvieplantjes was aangevreten, afgelopen maandag zat er al weer nieuw blad aan. Ook mijn boerenkool groeit goed, de prei ook en mijn erwtenplanten zitten tjokvol erwtjes die ik waarschijnlijk volgende week kan oogsten.. Ook heb ik al verschillende sperziebonen ontdekt, zitten de planten van de snijbonen vol rode bloemen en beginnen er eindelijk paprikaatjes te groeien en mijn paprikaplanten.. Ik mag dus niet klagen.. Hoewel ik enorm baalde dat mijn andijvie was aangevreten, maar waarschijnlijk komt ie er nog wel door.
De komende dagen wordt er hier ook warm weer gemeld (rond de 30 graden), dus waarschijnlijk mag ik wel een keer gaan gieten.. Maar voor de rest? Morgen ga ik eerst eens lekker uitslapen en de rest van de dagen lekker rustig aan doen en zorgen dat mijn oorontsteking geneest… Zondag komt mama vakantie vieren bij mij samen met haar zus, dus dan wil ik me wel weer fit en beter voelen voor leuke uitstapjes.. Dat is voor nu mijn grote doelstelling..

3 gedachtes over “Laatste woef avondje..

 1. Je moet ten alle tijden je kuur afmaken, nooit stoppen tenzij de huisarts het zegt. In de meeste gevallen treed er verbetering op na nog 2 a 3 dagen. Hoop dat je snel opknapt 🍀

  Like

 2. Ik heb geen idee hoe de medicijnen heten, die zitten al in mijn tas. Ik heb oordruppels en een penicillinekuur in de vorm van tabletten.. Maar niet elke oorontsteking is het zelfde en gaat even snel over. Die medicijnen hebben ook de tijd nodig om zijn werk te kunnen doen.. Er is mij bij Vårdcentralen ook niet gezegd dat ik er vanuit kon gaan dat het zo snel al over zou zijn als jij zegt.. Dus ik maak gewoon netjes mijn kuur af en dan word ik vanzelf weer beter.. Ik merk dat het elke dag weer wat beter gaat, maar zoiets heeft gewoon zijn tijd nodig..

  Like

 3. Met n antibiotica kuur moet het toch meestal binnen 2 a 3 dagen over zijn. Misschien slaat t bij jou niet aan, even bellen met de VC morgen en evt n ander kuurtje vragen?
  Wat heb jij gekregen als ik vragen mag. Ik krijg meestal Amoxiclin of Kavepenin en Terracortil dat zijn antibiotica oordruppels. Ik heb n lopend recept.
  Hoop dat je snel van je klachten verlost bent.
  Groentes gaan lekker 👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s