“Operatie keuken”

Ik ben een blij mens.. Althans, dat ga ik waarschijnlijk worden. In mijn blog van gisteravond schreef ik dat ik mij niet thuis voelde in de keuken thuis en dat ik voornamelijk werkplek mis daar, aangezien het keukentje dat er in mijn huisje zit niet bepaald groot is..
En dus heb ik deze week heel veel nagedacht en gebrainstormd om tot een idee te komen hoe ik de ruimte zo optimaal mogelijk kon benutten en om zoveel mogelijk werkplek te creëren. Een uitdaging want ik wilde er ook niet al te veel geld aan uitgeven.. Maar het idee kwam, alles klopte en dat was de reden dat ik gisteren dus weer bij de IKEA te vinden was.. Niet vanwege al dat leuke personeel dat daar werkt, maar om een nieuw bouwpakket te kopen.
Ik kwam namelijk op het idee om mijn keukeneiland dat tegen het kleine muurtje onder de trap staat een kwartslag te draaien en exact zo’n zelfde keukeneiland er nog eens met de achterkant er tegen aan te zetten. Nu heb ik dus van twee losse kastjes een groot keukeneiland gemaakt. Qua oppervlakte past het ook perfect want ik hou nog genoeg loopruimte over in de keuken.. Dus ik ben nu gezegend met een extra werkblad van 72x52cm en nu de combimagnetron ook aan de smalle kant van mijn keukeneiland staat heb ik voor de magnetron ook nog een half werkblad aan vrije ruimte erbij.. Wat er dus op neer komt dat ik nu 1,5 werkblad extra heb gekregen.. En ook een extra keukenlaatje en twee schappen om mijn spulletjes op te bergen.. Al duurt het nog wel even voor ik er van kan gaan genieten, de komende weken breng ik eerst nog gezellig met de hondjes door..

5 gedachtes over ““Operatie keuken”

 1. Heb jij geen plaats om ’n soort van L keuken te maken? Nu steekt het zo uit, maar wel meer plaats. En dan te bedenken dat ik vind dat er in mijn keuken niet genoeg plaats is 😉

  Like

  • Ik huur dit huisje particulier, dus ga er geen nieuwe keuken in zetten.. En daar is trouwens ook geen plek voor..
   Dat mijn keukeneiland uitsteekt is helemaal niet erg, dat heb ik juist bewust zo staan zodat ik er aan alle kanten omheen kan staan.. Ik denk vaak in simpele oplossingen die voor mij groots uit kunnen pakken.. Voor nu ben ik tevreden met mijn keuken, ik heb mijn extra werkblad, het heeft niet veel gekost en die droomkeuken komt wel als ik ooit ga verhuizen.. Dat geld dat ik met een simpele oplossing heb uitgespaard zijn de 1e verdiensten voor mijn toekomstdromen 😊

   Like

   • Zei ook niets over een nieuwe keuken, weet niet waar jij dat ziet staan. Vroeg of je geen ruimte had voor n evt L.
    Dat heb je dus niet. Voor nu is dit n mooie oplossing

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s