Radiostilte

Hoewel schrijven een hobby van mij is en ik er volgens vele talent voor heb, stond het de afgelopen dagen toch even op een laag pitje. Een heel laag pitje.. Ik betrapte mezelf er op dat ik er gewoon even helemaal geen zin in had. Er gebeurde ook totaal niks spannends om over te schrijven en ik had er ook even helemaal de energie niet meer voor.. Achteraf vind ik dat ergens best jammer want ik vond het altijd wel leuk om verhaaltjes te typen.. Maar het lukte gewoon even niet meer.. En ik moet eerlijk toegeven dat ik de laptop ook amper heb aangeraakt in die dagen..
De voornaamste reden hier voor was dat ik vooral heel moe was.. En dan bedoel ik echt heel moe.. Ik heb dagen gehad dat ik de middagen slapend op de bank door ben gekomen omdat ik ’s avonds nog met de hondjes moest gaan wandelen.. Er kwam een moment dat ik mezelf zelfs zo slecht voelde dat ik met allerlei lichamelijke klachten weer bij vårdcentralen (te vergelijken met de huisarts in Nederland) op de stoep stond.. Terecht bleek achteraf.. Ik had een zware urineweginfectie opgelopen en kreeg een flinke antibioticakuur mee naar huis. Natuurlijk kreeg ik ook last van de bijwerkingen daar van, waaronder een nog zwaardere vermoeidheid die mij tegen de tijd dat het weekend werd bijna totaal deed uitputten.
Ik vulde mijn dagen dus met werken, slapen, wandelen met de hondjes, tv kijken (het hele WK vrouwenvoetbal) en nog meer slapen.. Ik sleepte mezelf letterlijk door de dagen heen, iets anders kon ik toch niet..

Op het werk hadden we inmiddels ook al geen gasten meer. Juli is de maand dat we gesloten zijn voor conferences en staat geheel in het teken van renovatie en grote schoonmaak.. Dagelijks zijn er maar een stuk of 6 collega’s aan het werk en lopen bedrijven af en aan om te helpen.. Zo zit een van de gebouwen in de renovatie en worden alle houten vloeren opnieuw in de olie gezet.
Werkelijk alles, maar dan ook echt alles wordt gereinigd deze weken.. Hoofdkussens, dekbedden, gordijnen, noem maar op.. Het is lichamelijk soms zwaar werken, maar gelukkig kunnen we het rustig aan doen en veel rusten tussendoor.
Gelukkig is het tot nu toe nog niet zo bloedheet geweest, dus dat is wel lekker om bij te werken.. Hoewel het voor mij wel een aantal graden warmer had mogen zijn.. Er zijn zelfs dagen geweest dat het maar 12 graden bleef en de zon heeft de afgelopen dagen weinig van zich laten zien.. Sterker nog, het leek wel herfst buiten! Er waren gewoon avonden dat ik in mijn regenkleding de honden uit heb kunnen laten omdat het weer eens flink uit de hemel waterde.. Bijna elke dag hebben we wel regen gehad en veel wind die het dus zo kil maakte buiten.
Gelukkig ging het vandaag weer een beetje de betere kant op.. Niet alleen met het weer, maar ook met mij. Ik voelde me zelfs zo goed dat ik uit het werk ben gaan winkelen..

Ik voel me namelijk nog steeds niet echt thuis in de keuken van mijn nieuwe huisje. Hoewel mijn eigen buffetkast er staat en ook al mijn Blond Amsterdam spulletjes.. Maar ik kan er maar niet aan wennen dat ik zo weinig aanrechtblad heb daar om fatsoenlijk te kunnen werken.. En dus heb ik toen ik van de week weer even thuis kwam heel diep nagedacht, zitten brainstormen en alles opnieuw opgemeten.. Want het moest toch mogelijk zijn om meer werkplek te krijgen in de keuken? En ja, die mogelijkheid is er. Ineens kreeg ik een briljant plan en vandaag besloot ik dus om inkopen te gaan doen.. En dan eindig ik uiteraard weer bij de IKEA..
Eigenlijk moet ik daar ook gewoon nooit meer heen gaan, haha.. Elke keer als ik daar kom kost het geld.. Gelukkig is het nog niet zo erg dat het personeel je al begint te herkennen.. Al moet ik toegeven dat het soms ook wel goed voor m’n ego is om daar rond te lopen, haha… Blijkbaar kom je heel zelfverzekerd over of zo als je je als vrouw zijnde met een kar vol zware pakketten richting de zelfscan kassa’s begeeft.. En ja, ik ben dan weer zo’n type dat de kassa niet uitzoekt op de lengte van de rij, maar meer om welk personeelslid er nu weer aan het werk is.. En ik kan je vertellen dat er soms best leuke exemplaren rond lopen daar die je dan ook uitbundig begroeten.. Jep, mijn ego kan er weer even tegen, haha..

Ook bij de Öob nog wat inkopen gedaan.. Ik heb een extra moestuinbak aangeschaft omdat ik de bakken die ik nu heb toch net iets te weinig vind. Ik heb nu een 60×80 formaat aangeschaft, die past er nog precies naast. Ook heb ik gaaspanelen gehaald die speciaal voor die moestuinbakken zijn en die je op de rand kan klemmen om zo je groentes omhoog te laten groeien.. Ideetje voor volgend jaar, haha.. Want nu is het allemaal een beetje chaos geworden.. Maar ja, het groeit tenminste en dankzij die slakkenkant heb ik nog geen slak gezien in de bakken..
Wel er buiten.. En het aller ergste is dat die vieze huisjesslak daar gewoon haar eieren gedropt had! Echt te smerig voor woorden!

Verder ook nog even bij het tuincentrum binnen gelopen om ideetjes op te doen, maar het enige dat mijn aandacht trok was de 30% korting op alle bessenstruikjes. En dus heb ik er nu weer twee nieuwe cranberry plantjes bij.. Heb er nu vier in totaal en ik kan dus straks mijn eigen cranberries gaan oogsten..
Ook heb ik nog wat beeldmateriaal van de moestuin, maar daar blog ik een volgende keer weer over. Het is namelijk tijd om te gaan slapen nu want morgen gaat de wekker weer vroeg.. Dus er komt zeker nog een vervolg..

3 gedachtes over “Radiostilte

 1. En wat heb je bij de dollar$store gekocht? Zag op fb een foto voorbij komen😉
  Misschien is vitamine B wat voor je Marloes, slik ik ook dagelijks. Koop gewoon de reistabletten van de Lidl.
  Hoop dat de infectie inmiddels onder controle is.

  Like

  • Hej, ik moest een hoes hebben voor over mijn mtb en die zijn daar toevallig spotgoedkoop.. Geen zin om daar een hondertal kronen aan te spenderen..

   En vitamine B slikken is niet nodig want ik heb geen tekorten en krijg dagelijks genoeg binnen.. Sowieso lijkt het mij niet verstandig om dagelijks reistabletten in te nemen want die dingen zijn daar helemaal niet voor bedoeld en ook niet zo onschuldig als ze lijken..
   Het enige dat ik inneem is vitamine D in het najaar en de winter, puur omdat mijn lichaam hier minder daglicht/zonlicht opneemt dan voorheen in Nederland.. Maar dat is in overleg met een arts gegaan, uit mezelf zou ik nooit zomaar medicijnen gaan slikken.. 😊

   En ja, met de infectie gaat het al weer beter.. Antibiotica heeft goed zijn werk gedaan en die moeheid was een van de symptomen dat er iets niet klopte in mijn lichaam.. Dus met het verdwijnen van de infectie verdwijnen ook die klachten..

   Like

   • Ik bedoelde geen reistabletten, maar bruistabletten van de Lidl 😂 en dat zijn geen medicijnen maar voedingssupplementen 😉
    Ik heb juist op advies van mijn arts vitamine B. Veel humeur schommelingen, slaap niet goed bla bla bla, er zit in de voeding hier lang niet zoveel vitamine B dan ik gedacht had. En D slik alleen wanneer de R in de maand is 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s