Gårdsloppis

Maandagavond. Eigenlijk had ik al moeten slapen, maar ik ben nog harstikke wakker. En dus maar even een nieuwe weblog in elkaar geknutseld. Weekend is weer voorbij en de 1e dag van deze vierdaagse werkweek zit er al weer op. Vrijdag vieren wij hier in Zweden Midzomer en dus hoef ik die dag niet te werken.
Het was weer een druk weekend. Zaterdag had ik mijn MTB helemaal onder handen genomen.. Door omstandigheden heb ik een tijdje niet meer gefietst, dus hij moest weer even gebruiksklaar gemaakt worden.. Het plan was om gisterochtend vroeg te gaan fietsen, maar op zaterdagavond heb ik heel gezellig veel te lang WhatsApp bellen gedaan met een vriendinnetje uit Middelburg waardoor ik pas ver na middernacht mijn bed zag..
Die MTB tocht is er dus niet meer van gekomen. In de namiddag stond er namelijk een bezoekje aan een gårdsloppis op de planning. Nou is een loppis een veel voorkomend fenomeen hier in de zomer.. Het is eigenlijk gewoon niet meer dan een rommelmarkt. En een gårdsloppis is bij iemand thuis op zijn gård, vaak in een boerenschuur vol spullen waar je dan heerlijk rond kan snuffelen. En zulk soort loppis vind ik altijd leuker dan een kofferbak loppis of eentje waarbij je zelf een tafel kan huren en waar iedereen zijn afgedankte dvd’s en noem maar op aan de man probeert te slijten.. De gårdsloppis waa ik ben geweest is er eentje die ik nog kende van vorige zomer. Een grote schuur vol spullen waarvan de meeste er lange tijd staan als ze niet eerder verkocht worden..
Ik moest er voor naar Alunda, boven Uppsala. Nu ik mijn tuinmeubeltjes heb verplaatst wilde ik het nog leuker aankleden buiten en ik dacht daar vast nog wel iets bruikbaars op de kop te tikken. Ik vond een mooi oud houten werkbankje dat werd gebruikt met het schoonmaken van de paarden hoeven en ook een kleine melkbus. Ook had ik een Zweeds mannetje en vrouwtje gevonden voor aan de muur en een authentieke Zweedse broodkist, maar die laatste twee zijn voor binnen. Op de terugweg ook nog even gestopt bij Alunda kyrkan om wat mooie plaatjes te schieten en nog even van het zonnetje te genieten..
Heb nu in ieder geval wel weer wat mooie spulletjes om het buiten wat leuker aan te kleden.. Vanmiddag na werktijd ook naar Rotebro geweest om bij de Öob nog wat inkopen (assortiment daar is iets beter dan Boländerna in Uppsala) te doen, maar daar over meer in mijn weblog van morgen want het is inmiddels ook alweer tijd om te gaan slapen..

3 gedachtes over “Gårdsloppis

  1. Gezellig weer. Zit me nu te prakkedenken, zou een leuk karrenwiel en/of een oude kruiwagen gevuld met leuke plantjes, niet leuk staan aan de zijkant? Daar waar eerst je terras was? Is nu heel kaal daar, misschien n ideetje?

    Like

    • Nope, ik hou daar niet van.. Planten horen gewoon in verschillende potten.. Maar ik heb juist daar de planten weg gehaald vanwege de zon.. Verbranden bij het leven daar in die knetterende zon en ik heb ook geen tijd om ze onderhand 6x per dag water te geven omdat ze kurkdroog komen te staan.. Daarom ben ik juist weg daar.. ☺

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s