Twijfels..

De twijfel slaat toe.. Ik weet het niet meer en ben er nog niet over uit.. Nee, ik heb het hier niet over mijn Zweedse leven, maar over mijn “tuin”.. Oftewel de grond rondom mijn huisje.. Ik heb nu aan drie zijdes wat staan en het voelt niet als een geheel..
Mijn moestuinbakken staan links van mijn huis achter de parkeerplaatsen (ja, ik heb twee parkeerplaatsen) op een stukje braakliggende grond.. Dit was de meest logische plek omdat hier ’s morgens de zon op komt en zodra hij gedraaid is mijn moestuin dus niet de hele dag in de volle zon ligt waar door de planten kunnen verbranden.. Ideaal dus.
De achterkant van mijn huisje loopt ietswat schuin af, is braakliggend en staat het gras hoog, dus gebruik ik niet..
Rechts van mijn huisje heb ik mijn tuinmeubeltjes geplaatst omdat dit de zonnige zijde is met de meeste ruimte.. Maar zonnig moet je hierbij ook heel letterlijk nemen.. Ik had al een parasol gekocht, die bedekt een groot deel, maar niet alles.. Vandaag liep de temperatuur op tot zo’n 26 graden en het was er echt bloedheet.. Maar het leek me zo fijn, in de zomer lekker buiten kunnen zitten.. Misschien wilde ik ook wel te graag zon nadat ik in Nederland de laatste jaren alleen maar schaduw en kou gekend heb buiten..
Maar goed, reden dat ik deze blog schrijf is dus omdat ik ben gaan twijfelen over de indeling buiten.. Ik ben vanmiddag ook wel tig keer rondom mijn huisje gelopen om rond te kijken.. Ik heb zitten denken om mijn tuinmeubeltjes te verplaatsen naar de moestuin om daar een leuk tuintje te maken zodat ik niet meer in de knetterende zon zit, maar achteraf zag ik weer af van dat idee.. Dan zit ik de hele middag in de schaduw bij mijn parkeerplaats of half achter het huis voor wat zon..
Dan voor het huis.. Maar daar twijfelde ik weer over omdat ik dan aan de voorkant zit waar ik dus uitzicht heb op de overbuurvrouw en de auto’s die hier geparkeerd staan.. Misschien komt het omdat ik nooit echt vrij heb kunnen zitten buiten in Nederland omdat ik altijd particulier huurde daar.. Nooit echt privacy.. Misschien houdt dat me wel tegen.. Maar waarom? Ik woon på landet en de enige die hier wonen op onze gård zijn de overbuurvrouw in een zelfde soort huisje als dat van mij en de gene van wie wij huren in het grote huis.. Ik moet maar zo denken dat je in het centrum van Groesbeek minder privacy op je balkon hebt met al dat winkelend publiek.. Misschien toch maar een reorganisatie houden buiten? Iets moois creëren met die plantenbakken voor mijn huisje met al die mooie bloemen erin? Er schijnt in ieder geval een fijn avondzonnetje.. Hmm, ben er nog niet helemaal over uit..

Advertenties

3 gedachtes over “Twijfels..

 1. Ziet er gezellig uit, alleen al dat grint 🤔
  Met n afscheiding wat ik bedoelde, had oom in potten gekund, maar wat Nicole deelde is ook heel leuk, en je bent handig genoeg. Afijn moet je zelf weten. Stuk kunst grasmat op je terras misschien?

  Like

 2. Ik persoonlijk vind als dat gruis verschrikkelijk, zou er lekker n (kunst) grasmat neerleggen dan doet het al gezelliger aan. (Maar ja wie ben ik)
  Jij die zo ontzettend handig en creatief bent, kan je niet zelf een soort van luifel in elkaar flansen? Bijv met tentstokken en een paar lakens of een ander gezellig goedkoop stofje? Paar hangplantjes en je hebt een leuk stekje. Ik zou ook een zakje bloemzaadjes kopen bij bijv de Lidl en uitstrooien in het gras achter je huisje dan kijk je strsks tegen een groot kleurig boeket aan ipv grassprieten. De parasol kan je makkelijk verplaatsen naar moesgedeelte en je stoel ook, dus ben je de ergste warmte ff zat kan je daar ook lekker toeven. Je hebt gewoon teveel ruimte plotseling. Luxe probleem. 😉
  Mag je geen schutting plaatsen of een andere afschijding van struiken of zo?
  Succes

  Liked by 1 persoon

  • Hej,

   Nope.. Mag niks planten in het grind of dingen aan het huis monteren.. Tegenover mij staat precies zo’n huisje en in het midden (naast mij) het grote landhuis.. We wonen namelijk op soort gård..
   Een luifel heeft niet echt zin hier.. Als het warm is blijft de hitte er onder hangen en het waait vaak ook best stevig.. Bloemen zaaien aan de achterkant is niet echt nodig, heb er verder toch geen uitzicht op, ook niet vanaf de douche want dat raam is geblindeerd. Maar ik heb inmiddels de boel al verhuisd 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s