De moestuin

Vrijdag schreef ik over mijn tuintje en met name over mijn moestuin. We zijn nu een heel weekend verder en dus is er weer tijd voor een update. Ja, een update. Nu al.. Mijn 600e weblog die online gaat. Het gaat namelijk goed met mijn moestuintje. En als het zo door blijft gaan mag ik niet klagen en hoop ik lekker te kunnen oogsten.
Alles wat ik al buiten heb gezet heeft zich snel aangepast aan de nieuwe omgeving en is gaan groeien. Ik heb nu 14 erwtenplantjes, 15 sperzieboon en 13 snijbonenplantjes buiten in de grond staan. Het staat alleen niet allemaal meer mooi in rechte rijtjes, maar goed.. Het staat buiten en het groeit.
Vanaf donderdag hebben we ook enorm veel regen gehad en nog steeds hebben we buien, dus voor mijn plantjes is dat een aangename verrassing. Voor woensdag is er een zonnige dag ingepland tussen de buien door, dus dat is voor de moestuin ideaal om het groeiproces te bevorderen.
De plantjes krijgen al flink wat blaadjes nu en ik zie ze ook de lucht in schieten. Ook de pas aangeplante cranberry doet het uitzonderlijk goed. Er zitten nog een hoop bloemetjes in en ook al beginnende cranberries. Al zijn die natuurlijk nog minuscuul, maar ze groeien er wel. Het zelfde met mijn blauwe bessenplant op de stoep bij mijn voordeur. Ook die zit vol knoppen en bloemetjes en beginnende blauwe bessen.
Aardbeien hebben ook een groeispurt gehad. Ook hier genoeg bloemetjes en er zitten her en der al piepkleine aardbeien aan.
Vandaag ook weer drie snijbonenplantjes uitgeplant buiten wat het totaal daar nu op 13 brengt. Waarschijnlijk zitten er nog bonen in het kweekbakje die nog kunnen kiemen.. Ook zag ik nog een verdwaalde erwt in het kweekbakje zitten en dat is nu ook een plantje geworden, als deze wat groter is kan hij ook naar buiten bij de rest.
Verder ook ontdekt dat er vandaag maar liefst 5 prei plantjes zijn gaan kiemen in een ander kweekbakje. Daar ben ik ontzettende blij mee want de prei buiten is niet veel geworden, helaas.
Paprika en andijvie gaan ook goed. Alleen zijn de andijvie nog wel van die friemel plantjes, dus die mogen voorlopig lekker verder groeien op de vensterbank. De paprika kan straks met mooi weer buiten uitgeplant worden.
Ook had ik nog tuinbonen gezaaid vrijdag, maar hoe het daar mee is weet ik niet want ik heb niet meer gekeken. Plastic wat er op ligt is wel goed gecondenseerd, dus dan zal het wel goed komen. Het enige wat ik nu kan doen is wachten en alles goed in de gaten blijven houden.. Maar met zo’n moestuin pal naast het huis moet dat geen probleem zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s