Norra Lunsens naturreservat

Zondagmiddag.. Weekend is al weer bijna voor bij. Buiten schijnt het zonnetje, maar ik zit even binnen aan de eettafel mijn zoveelste weblog te publiceren. Hoewel mijn internetverbinding ook tot buiten reikt is het niet lekker om daar nu stil te zitten. Het waait net iets te hard en een dikke wolk belemmerd op het moment van schrijven de zon. De lucht is wel mooi blauw, met hier en daar een wolkje en waarschijnlijk een grote dikke wolk die de zon even deed laten verdwijnen.
Een week geleden was het ook zo’n weer. Misschien iets frisser dan vandaag, dat weet ik dan niet meer. Een week geleden waren mijn ouders nog hier en een week geleden onderbraken we het klussen door op zondag een fijne wandeling te maken door Norra Lunsens naturreservat. Het zelfde rondje wat ik gelopen had toen er overal nog sneeuw en ijs lag. Door Micksmossen over de smalle loopplankjes en Långkärret waar je niet mis moet stappen wil je je voeten droog houden..
We hadden de auto weer bij Nyby geparkeerd, niet ver bij Alsike vandaan. Het is tot nu toe een van mijn favoriete parkeerplaatsen, niet ver van Fläktanstugan vandaan. Daar hebben we weer heerlijk geluncht in het bos met uitzicht op het moeras en wetlands. Daarna begon onze wandeltocht door de bossen en wetlands. Verschillende houten loopplankjes moesten we over om verder te komen en ook ongelijke bospaadjes die je van links naar rechts lieten slingeren door de vele obstakels van boomwortels en grote stenen.
Maar het was genieten. Papa en mama genoten zichtbaar van de stilte om hun heen en verbaasden zich keer op keer dat zo’n stuga midden in de bossen bestaansrecht heeft hier in Zweden. Volgens papa was er in Nederland allang iets gejat of vol gespoten met graffiti of ander vandalisme. Bij Fläktanstugan ligt er zelfs geen afval op de grond..
Het was een mooie wandeling. Op een paar spettertjes na is het de hele dag droog gebleven en scheen zo nu en dan het zonnetje door de bomen heen. Moe, maar voldaan kwamen we uren later weer het bos uit en moesten we toch wel weer even wennen aan het scherpe daglicht. Op de terugweg nog even gestopt bij Boländerna, Uppsala. Daar zaten we tenslotte vlakbij en moesten we nog wat dingen halen die we de dag er voor vergeten waren. Maar tussen het vele klussen door van de afgelopen week kan ik jullie dus ook nog wat mooie plaatjes laten zien van de Zweedse natuur..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s