Tuindag

Het eerste weekendje alleen thuis. Nou ja, ik ben al vaker in het weekend hier geweest, maar dan was ik elk vrij uur aan het klussen omdat er nog muren geschilderd moesten worden of meubels gemonteerd. Maar nu niet meer. Het huis is af. Ik hoef niks te doen vandaag, er zijn geen verplichtingen meer en ik kan doen waar ik zelf zin in heb..
Vanmorgen dus lekker lang in bed blijven liggen.. Mijn eigen bed ligt goddelijk, dus waarom zou ik om 8.00u al opstaan als ik toch de hele dag vrij heb? Niemand die zegt dat ik er uit moet, dus ik ben lekker lang blijven liggen. Daarna een ontbijtje genuttigd en het raamfolie in de douche vervangen. Er zit daar een raam in van minstens 136x67cm, dus een beetje anti inkijk is wel fijn.. Nou zat dat er al wel op, maar blijkbaar waren vorige bewoners zo slim geweest om plakplastic te gebruiken in plaats van statische folie. Spuuglelijk plakplastic met groene en blauwe bloemen er op.. En dan ook nog eens veel te smal, waardoor er gewoon maar een extra baan naast geplakt was zonder dat het patroon mooi op elkaar aansloot. Wat een troep was dat! Ook overal lijmresten toen ik het van het raam verwijderd had. Maar nu zit er mooie statische folie op en kijkt het raam weer veel beter. Dus weer een klusje afgerond.
Vanmiddag lekker de rest van de dag buiten door gebracht. De temperatuur was goed (17 graden of zo) en we hadden zon, als er zo nu en dan geen wolk voor kwam te zitten. Dus ik heb lekker buiten geluncht, iets wat ik in Nederland nooit kon. Mijn tuinmeubeltjes zijn naar de rechterkant van mijn huisje verplaatst, de plek waar overdag de meeste zon schijnt. Het was dus heerlijk om daar te zitten.
Daarna begonnen met tuinieren. Gisteren was ik bij Plantagen geweest, het tuincentrum hier om plantjes te kopen. Ik heb een winterharde lavendel, een Juniperus Squamata ‘blue star’ (beter bekent als een Himalaya jeneverbes) en een tot op zeker hoogte winterharde blauwe bessenplant die mij straks van juli t/m oktober van bessen moet gaan voorzien. Er waren ook wat groene buitenpotten van mij mee gekomen met het transport naar Zweden, dus daar kon ik mooi alles in planten. Ook had ik 8 aardbeienplantjes uit Nederland gekregen die een plekje moesten krijgen. Maar er stond hier een grote donkerblauwe bloempot die bij het huis hoort, dus daar heb ik die mooi allemaal ingeplant. Deze staat nu naast mijn tuinmeubeltjes zodat de aardbeienplantjes de meeste zon kunnen krijgen.
Ook heb ik de grond los gemaakt in mijn moestuinbakken en heb ik daar al vast prei gezaaid. Ik heb speciale winterharde prei die ideaal geschikt is om straks in de kou nog buiten te laten staan. Verder heb ik ook pluksla gezaaid, maar deze staat in een pot op de vensterbank in de keuken naast mijn kweekbakjes.
Daar gaat het trouwens bijzonder goed mee. Alle 6 de andijvie is opgekomen en ik heb ook al erwtenplantjes, sperzieboontjes en snijbonen, hoewel die laatste nu wel erg de lucht in schieten.. Ook met de paprikaplantjes gaat het goed. Ze krijgen steeds meer en grotere blaadjes, dus dat is een goed teken. Alleen kan er nog niks naar buiten hier want ijsheiligen in Nederland is niet het zelfde als het klimaat hier. Dus ik moet nog even wachten voor alles naar buiten kan hier.. Maar tegen die tijd zijn mijn plantjes vast groot en sterk genoeg..

Een gedachte over “Tuindag

  1. Heb net jouw blogg gelezen die ik in mijn e-mail kreeg, die kreeg ik alleen als e-mail NIET als blogg. Zonder foto’s dus, heel vreemd.
    Wordt n gezellig plekje bij je. Plantjes maken het helemaal af. Veel woongenot

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s