Home sweet home

Thuis komen in een huis, dat is wat ik vandaag deed. Geen stuga meer, geen werkplaats meer, geen garage.. Nee, ik kom thuis in een echt huis. Hoewel het er nu best stil is.. Geen geboor meer in huis, geen getimmer.. Vanmorgen na week mijn ouders uitgezwaaid die nu weer met de boot onderweg naar Duitsland zijn. Een week lang hebben we samen uitgepakt, opgeruimd, schoon gemaakt, gemonteerd, gewinkeld, gewandeld, samen gegeten en samen tv gekeken.. En nu is het gewoon klaar. Oké, er staan her en der nog wat spulletjes die nog opgeruimd moeten worden, maar dat komt zaterdag wel weer als ik vrij ben. Voor nu is het goed zo. Ben ook best moe nu, dus ik denk dat ik vanavond vroeg in bed lig. Heerlijk met een goed boek. En ja, dat kan ik zeggen nu.. Na 8 maanden heb ik eindelijk weer een goed bed. Mijn eigen Pippi Langkous bed. Het was een van de eerste dingen die papa heeft gemonteerd toen hij afgelopen vrijdag hier kwam zodat mijn matras van de grond kon en ik weer eens heerlijk kon slapen. Ik verlangde zo erg naar mijn eigen fijne bedje en ik heb de afgelopen week beter geslapen dan de afgelopen maanden bij elkaar.

Ik heb een aparte gang als je binnen komt. Super fijn met een tegelvloertje zodat je met regenweer en sneeuw makkelijk de boel schoon kan houden, hoewel ik er ook een rubberen deurmat heb liggen als je binnen komt. Mijn super mooie grote garderobekast heeft inmiddels ook zijn plekje gevonden in de gang. Deze dient nu als bergkast voor o.a. winterjassen, fietskleding (mtb), sjaals en mutsen, de stofzuiger, de kussentjes voor mijn tuinmeubeltjes, schoenen en nog veel meer..
De spiegel die in Nederland in de gang heeft gehangen hangt er nu weer en daar onder staat mijn schoenenrek. Ook heb ik er een kapstok voor de jassen en vesten die ik op dit moment in gebruik heb.
Omdat mijn gang niet zo heel groot is en de gangdeur plaatsen (de originele deuren van dit huis waren eruit gehaald door de vorige bewoners en tijdelijk op de zolder van de nabij gelegen stal opgeslagen) niet logisch was (deze draait open de gang in) heb ik er nu een vouwdeur voor zitten die ik kan dichtschuiven. Zo kijk ik niet de hele tijd tegen de voordeur aan als ik aan de eettafel zit en het scheelt straks in de winter ook voor de kou.

Op de begane grond heb ik een ruime keuken met een deur naar de douche die in oppervlakte godzijdank een stuk ruimer is dan in de stuga. Ik heb er een grote wastafel, een ruime douche, een wasmachine, de wc, er hangt een muurkastje en ik heb er een mooi rek staan voor mijn spulletjes en de wasmand voor de vuile was.
In de hoek tussen de douche en slaapkamerdeur (jaja, ik heb sinds gisteren een heuse deur in de slaapkamer zitten!!) staat een grote koelkast met drie diepvrieslades.

Mijn slaapkamer is groot genoeg voor mijn pippibed, mijn nachtkastje, een fauteuil en mijn super gave linnenkast waar al mijn kleding in past. Ik heb mijn rendierenhaakjes opgehangen voor mijn badjassen en het zware beeld van de zaaier dat ik van opa heb gekregen (erfstuk) heeft een mooi plekje gekregen op de kast. De vensterbank nodigde uit voor wat plantjes, dus ook hier weer het nodige groen te vinden.

Naast de slaapkamer tegenover de gang is mijn “eetkamer” zoals ik het noem. Eigenlijk is het gewoon een stuk van de keuken, maar eetkamer klinkt zo gezellig. Als ik hier aan tafel zit heb ik uitzicht door het grote raam naast mij (ook hier weer een vensterbank vol plantjes). Ook mijn groene ladekastje dat mee is gekomen uit de stuga heeft hier een plekje gevonden, samen met de oude houten kist die ik vorig jaar op een loppis gescoord heb. Boven mijn groene kastje hangen schappen aan de muur, maar deze horen bij het huis want die hingen er al toen ik hier kwam. Ik ben er wel blij mee want ik kan er mooi een aantal persoonlijke spulletjes op kwijt.

Ook mijn mooie buffetkast heeft hier een plekje gevonden in de keuken en staat weer lekker vol met mijn Blond Amsterdam servies. Tegenover de buffetkast staat mijn nieuwe keukeneiland met mijn combimagnetron en kookboeken. In het hoekje bij de buffetkast zit de trap naar boven en onder de trap heb ik nog een flinke bergruimte voor spullen.

En boven in mijn huisje zit dan het hok om te chillen. Oftewel, de woonkamer. Daar staat mijn bank, mijn boekenkast, een ladekastje, twee tafeltjes, mijn kastje met tv, een bureau waar ik ook kan gaan zitten om te hobbyen en mijn favoriete schommelstoeltje. ’s Avonds als de lampen aan zijn is het er wel erg knusjes, maar ik mis nog wat sfeer daar. Ik vind het er ook nog kaal daar boven, maar misschien komt het ook wel omdat ik er een tijdje heb gezeten met alleen een bank en een boekenkast toen de rest van de meubels er nog niet waren of omdat alle muren er nu wit zijn.. In het weekend maar eens over nadenken of ik het nog leuker kan aankleden daar, misschien moet ik er wel wat meer kleur in gooien of zo..

Maar ja.. Voor nu is het goed zo. Al mijn spulletjes zijn in Zweden en bijna alles staat op z’n plek. Het is een plekje waar ik de komende jaren kan blijven wonen. Buiten heb ik ook mijn tuinmeubeltjes staan en wil ik er graag een hangmat bij om met mooi weer lekker in te liggen. Mijn tuinmeubeltjes staan namelijk aan de zonzijde van mijn huisje. Ook mijn moestuinbakken zijn klaar voor gebruik en de op de vensterbank voorgezaaide plantjes beginnen al goed te groeien. Nu alleen nog wachten op beter weer want het is aan de frisse kant hier met behoorlijk wat wind. Maar voorlopig heb ik hier binnen ook nog genoeg te doen..
Vandaag ook de router opgehaald en die hele Zweedse handleiding door gespit, maar het is gelukt en ik kan nu 24/7 onbeperkt online. Dus een dag flinke regen en lekker met de laptop op de bank kruipen zou ik ook helemaal niet erg vinden.. Na al die weken kei hard werken om van mijn huisje een thuis te maken heb ik dat wel verdiend dacht ik zo…

2 gedachtes over “Home sweet home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s