Zondag

De planning liep toch iets anders dan gedacht.. Zondag rustdag is het toch altijd? Nou, mooi niet dus..
Ik was veel te vroeg wakker geworden, iets waar ik sowieso al niet blij van werd op zondagochtend. Elke werkdag sta ik al om 5.00 naast mijn bed, dan hoop ik op zondag toch wel een stukje later wakker te kunnen worden. Slapen lukte niet meer, dus dan maar wat lezen..
Later die ochtend begonnen met een rotklusje: schilderen bij het aanrecht. Iets waar ik dus erg tegen op zag, aangezien er best veel af geplakt moest worden van te voren en ik niet overal even goed bij kon. Maar het is me uiteindelijk wel gelukt en het ziet er mooi uit. De hele benedenverdieping is nu klaar, op de gang na.. Maar daar komt morgen het transport nog langs dus daar wacht ik nog even mee..5
Daarna ben ik terug gegaan naar de stuga. IK ben daar voor de laatste keer naar binnen gestapt om de laatste spulletjes op te halen en nog een keer te stofzuigen.. Het voelde vreemd om daar weer te zijn.. Er hing een apart sfeertje en ik kon me niet voorstellen dat ik daar 8 maanden geleden was gaan wonen.. Zo donker als de stuga was, zo licht is mijn huisje nu.. Ik heb goede en slechte tijden gekend in de stuga en het voelde goed om de sleutel in te leveren.. Wat begon als een fijn plekje, eindigde na een aantal maanden al snel in een plekje waar ik me niet meer lekker thuis voelde.. Ik voelde me opgesloten.. Ik kon niet lekker van mij af kijken want alles was omringd door bos en ik had niet echt doelen meer..
Het had geen lekkere bank waar je ’s avonds heerlijk in weg kon kruipen, maar een slaapbankje dat te kort was om op te liggen en door zijn hardheid rugpijn veroorzaakte.. Het had geen fijn bed waar je heerlijk in kon uitslapen in het weekend.. Meer en meer snakte ik naar mijn eigen, fijne spulletjes..
De verlossing kwam daar toen ik in februari woonruimte vond, maar nog moest wachten tot april.. Ik kon weer vooruit! Ik kon weer plannen maken..
Ik woon nu in een vrijstaand huisje van 50m2 på landet en kan van mij af kijken! Zodra ik hier weg rij heb ik al vrij uitzicht over de velden en bossen.. Ik zie ’s morgens de zon opkomen aan de kant van mijn slaapkamer en zodra ik thuis kom van het werk staat ie de rest van de dag bij de keuken kant waar ik heerlijk in de zon kan zitten.. Ik heb ruimte om mij heen.. Ik kan rond mijn huisje lopen, heb 2 parkeerplaatsen, plek voor tuinmeubels en plek voor een groentetuin.
De afgelopen weken en vooral ook dagen hard gewerkt om het huisje op te knappen.. Alle muren zijn voorzien van een nieuw laagje verf nadat ik al die vele gaten gedicht had.. Ik heb een keukeneiland geplaatst waar straks mijn nieuwe combimagnetron in geplaatst wordt, ik heb spullen gekocht bij IKEA, bij Rusta of bij de Öob.. Ik had de mazzel dat er elke keer wel weer een aanbieding was.. Ik heb mijn bank gemonteerd zodra ik hier kwam wonen.. Ik mocht een fijn matras lenen van de buurvrouw om op te slapen en een dekbed van Steningevik.. Ik heb een boekenkast voor mijn mooiste boeken geplaatst, ik heb de douche opgeknapt, ik heb met 20% korting tuinmeubeltjes erbij kunnen kopen bij IKEA voor bij de rest dat uit Nederland komt en afgelopen zondag heb ik mezelf getrakteerd op een nieuw bureautje nadat ik bij VennerBo de deur achter me had dicht getrokken.. Ik had al langer in mijn hoofd zitten dat ik boven graag een bureautje wilde om fijn aan te kunnen werken.. Er was tenslotte plaats voor want ik had al wel 10 keer alles uitgemeten.. Maar toch die twijfel.. Misschien de prijs?
Maar ik besloot toch dat ik het wilde hebben en trok weer naar Boländerna.. En daar werd ik blij verrast.. Ik moest het bureautje ophalen via order en daar stond ineens een heel andere prijs op.. Nadat ik navraag had gedaan bleek dat toch echt de prijs te zijn.. Ik heb mijn bureautje nu voor 560 kronen minder dan op de website vermeld staat, dus ik was een ontzettend blij mens..
Maandag nadat ik hier buiten eerst een enorm bosmierennest aan de kant heb proberen te ruimen ben ik begonnen met monteren.. De basis staat en ik wilde het gisteren afmaken, maar het zonnetje scheen en dus ben ik toen buiten aan de slag gegaan.. Vandaag een dagje vrij, dus een mooi moment om de boel op mijn gemak af te maken… Morgen is de grote dag.. De verhuiswagen komt..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s