Klus update

Inmiddels zijn we al weer een hoop dagen verder sinds ik mijn laatste klusweblog heb geschreven. Dagen waarin ik het te druk had of gewoonweg te moe was om weer een verhaaltje te typen over de gang van zaken.. Maar nu lig ik hier languit op de bank en heb ik toch niks beters te doen.. Dus heb ik nu alle tijd om eens even een flinke update te typen.
Vorige week  vrijdag begon het oppassen op de honden, de dag dat ik ook afscheid nam van de stuga.. Naja, afscheid? Ik heb nog steeds de sleutel en er liggen nog spullen van mij, maar wonen doe ik er niet meer. Die vrijdag heb ik mijn spullen gepakt en ben ik naar de hondjes vertrokken, die overenthousiast waren toen ze mij weer zagen. Ik werd nog net niet dood geknuffeld.
Op zaterdag de dag begonnen met uitslapen en terug gegaan naar de stuga. Een hoop spullen nog ingepakt en de auto vol geladen. Ook de keuken vast schoon achter gelaten en de douche/wc ook.
Er liggen nog wel wat dingen van mij daar en ook moet er nog gestofzuigd worden, maar dat heeft even geen prioriteit nu. Eind de maand moet de sleutel ingeleverd zijn, dus ik doe het lekker rustig aan. Mijn dagen waren voornamelijk gevuld met werken, uitrusten en de beestenboel hier.
Zaterdag was weer een doe-dag. Toen heb ik ook een begin gemaakt met de keuken in het nieuwe huis poetsen. Op vrijdag had ik de lades van de diepvries er al uitgehaald omdat de koel/vriescombi onder stroom moest om in gebruik genomen te kunnen worden. Zaterdag deze lades afgewassen zodat ik ze kon vullen en ook het grootste keukenkastje is schoon zodat al mijn eten daar kon staan en de keukenspulletjes die ik van mezelf al hier in Zweden heb.
Ook had ik laatst een stuk grastapijt gekocht om de vloer achter het luik onder de trap mee te bedekken, dus daar ben ik ook mee aan de slag gegaan. Het ligt er nu mooi strak in en op diverse punten heb ik het vast gezet tegen het opkrullen, dus een hoop van mijn spullen zijn daar nu al opgeborgen, o.a. de kerstboomstandaard en mijn puzzels. Ik vond het namelijk wel prettig als er iets op die boardplaten zou liggen, ook ter bescherming van mijn spullen. Ik heb daar namelijk nog best een mooie opbergruimte aan. Ook het groene ladekastje dat al op zijn plek staat is ingeruimd zodat er weer een verhuisdoos leeg kwam.
Op zondag heb ik uitgeslapen en een fijne wandeling met de woefs gemaakt. Raban is nog steeds van het speelgoed en hij is dan ook nog geen een keer zonder zijn bal mee wezen wandelen. Tot nu toe gaat het prima met drie honden tegelijk, dus we gaan gezellig met z’n allen in het avondzonnetje. Ik heb ook al verschillende reeën gespot tijdens het wandelen, gewoon terwijl we nog vol op daglicht hadden. Ook komen de honden regelmatig naar mij toe om te knuffelen, vooral als ik op de bank lig want dan kunnen ze hun kop bij mij neer leggen om geaaid te worden..
Ook die hele blaatbende die ik vorig jaar zomer heb verzorgt woont hier nog steeds, maar dat wisten jullie inmiddels al.. Ook die vallen in het verzorgingspakket, net als de konijnen en de hamster. Al moet ik zeggen dat die ram en ik nog steeds een haat/liefde verhouding hebben, hoewel hij de laatste dagen flink gekalmeerd lijkt te zijn sinds er lammetjes zijn geboren. Verder ben ik ook weer voor de zoveelste keer bij IKEA geweest.. Inmiddels ben ik er vaste klant geworden en ben ik er nog nooit zo vaak in korte tijd geweest. Maar deze keer had IKEA Uppsala (maar 25 minuutjes rijden) voor Family Card leden de tuinmeubels van Äpplarö in de aanbieding gesmeten.. Een paar meubeltjes uit die serie heb ik al, maar ik wilde er graag nog twee stoeltjes bij en dan is 20% korting wel een leuke aanbieding.
En op zondag ben ik ook weer gaan sporten sinds lange tijd. Ik heb een badmintonclub gevonden in Upplands Väsby, een klein half uurtje hier vandaan over de snelweg.. Sigtuna kommun kent geen badmintonclub en Knivsta ook niet en anders moet ik helemaal naar de andere kant van Uppsala of naar Täby, dus Väsby leek mij een logische keuze. Ik heb in Nederland vanaf mijn 11e gebadmintond en moeten stoppen omdat ik ging verhuizen naar Zweden. Maar na 15 maanden niet gespeelt te hebben begon ik het wel weer te missen, dus zondagavond stond ik in de sporthal daar op de baan. Er is die avond gewoon vrij spelen, dus dat is wel lekker. Alleen was het niet zo heel druk die avond omdat de paasvakantie is begonnen. Maar er werd al vrij snel gevraagd of ik mee wilde spelen en dat wilde ik natuurlijk wel. Iedereen groette mij ook en sommige spraken mij ook aan van “hej, een nieuw gezicht hier”. Ik kan twee keer proef komen spelen en dan beslissen of ik lid wil worden van de club, dus dat is wel leuk.. Het is elke zondagavond van 19.00 tot 21.30, maar ik ga dan iets eerder naar huis omdat op maandagochtend gewoon de wekker weer om 5.00 gaat.
Maandag dus gewoon een dagje gewerkt en werkoverleg gehad met de afdeling en daarna naar huis gereden om hier vervolgens op de bank te ploffen.. Ik was nog een beetje moe van het drukke weekend en het vroege opstaan en had ook niet zo goed geslapen die nacht. Dus dat werd een middagje uitrusten voor ik weer met de woefs moest gaan wandelen..
Dinsdag was ook weer een gewone werkdag.. Naja, gewoon? Ik had mijn allereerste personeelsgesprek in zweden. Oftewel, het jaarlijks terug kerende functioneringsgesprek. Al was het wel anders dan ik vanuit Nederland gewend was want het was meer ontspannen babbelen met de chef.. Wel moest je nagedacht hebben over je doelstellingen voor de rest van 2019, hoe je je tijd tot nu toe bij Steningevik vind en wat er goed/minder goed is/gaat. Maar het was een positief gesprek en alles gaat goed dus ik mag tevreden zijn..
Ook kregen we na de lunch een paascadeautje op het werk.. Een paasei gevuld met bijna 700 gram aan snoep. Had totaal niet verwacht dat we die zouden krijgen, dus dat was wel super leuk. Weer een soort blijk van waardering voor het personeel.
Woensdag was nog een gewone werkdag waarbij we nog gasten hadden. Die avond is ook Schaapje geboren, het eerste lammetje van dit seizoen.
Donderdag hadden we ivm Pasen geen gasten meer, maar was er nog wel wat werk te doen bij Steningevik. Ik hoefde die dag ook pas om 8.00 te beginnen en heb samen met 4 anderen gewerkt en ik moet zeggen dat er best veel gedaan is. Het was ook super mooi weer dus ’s morgens hebben we al lekker op het terras (met uitzicht over het meer) in het zonnetje ontbeten en ’s middags hebben we daar geluncht. Om 13.45 vonden we genoeg geweest en besloten we ook van ons lange paasweekend te gaan genieten. Die dag heb ik ook bij het tankstation mijn zomerbanden weer onder de auto laten leggen. Het was er weer tijd voor.
En toen begon het paasweekend. Goede vrijdag was ook al een vrije dag, dus een mooie gelegenheid om twee dagen te gaan klussen. Nadat ik eerst nog een wandeling met de honden had gemaakt en de schapen en konijnen verzorgd had.. Tegen de middag ging ik naar mijn nieuwe huis en heb ik een begin gemaakt met de muren boven in de woonkamer.. Maar wat is antraciet een slecht dekkende kleur zeg.. Nadat ik iets meer dan de helft geschilderd had ben ik gestopt omdat het tijd was voor avondeten. De muren moesten sowieso twee keer wilde ik die kleur er een beetje onder krijgen.
Op zaterdag lekker uitgeslapen, fijn gewandeld met de woefs en helaas Schaapje dood gevonden in het hok.. Het was een rare en lange ochtend, dus ook die dag kwam ik pas laat aan klussen toe. Maar de 2e laag verf ging op de muren en het resultaat is super! Veel lichter al nu.. Toen ik klaar was wilde ik alles in orde maken zodat ik de rest van de kamer kon schilderen, maar er lag een pakket van IKEA in de weg: de boekenkast. Deze toen maar opgebouwd zodat ik wat meer ruimte op de grond zou hebben en meteen weer een verhuisdoos boeken geleegd.
Zondag ben ik nog terug geweest om op de douche alles te poetsen omdat ik die avond voor het eerst in mijn nieuwe huis zou slapen.. Ook kon ik bij de buurvrouw een matras lenen om op te slapen zodat ik niet 2 weken lang op een luchtmatras hoef te slapen.. Dus veel heb ik die dag niet meer gedaan, behalve voor alle dieren zorgen en weer fijne wandelingen met de honden maken.
En ’s avonds toen de familie weer terug was van vakantie was het dan tijd voor mijn 1e nacht in mijn nieuwe huis.. Opzich prima geslapen, al had ik het niet zo heel warm.. Omdat mijn dekbed nog in Nederland ligt heb ik verschillende warme dekens in mijn dekbedovertrek gestopt, maar de 2e nacht toch lekker een flannelen pyjama aan gedaan.. Uitslapen was er niet bij op tweede Paasdag, om 8.00 werd ik wakker en om 9.00 kon ik echt niet meer verder slapen..
Omdat ik nog niks te doen heb hier verder besloot ik maar te gaan klussen.. De rest van de woonkamer boven werd geschilderd. Eerst wilde ik maar 1 laag schilderen die dag, maar omdat de verf snel aandroogde besloot ik ook maar meteen laag 2 aan te brengen.. Ik had tenslotte alles netjes afgeplakt en alle schilderspullen stonden toch boven. Nu zijn alle muren helemaal klaar boven en heb ik daarna ook maar meteen mijn nieuwe bank gemonteerd. Na al die maanden stuga wilde ik wel weer eens op een echte bank kunnen liggen.. Ik heb een tweezits Ektorp van IKEA, een van de beste aankopen tot nu toe.. Dus jullie begrijpen vast wel dat ik nu elke avond languit op de bank lig hier.. Gezellig onder het genot van mijn kerstverlichting die ik met Pasen weer voor de dag heb gehaald.. Want ja, soms moet je gewoon even roeien met de riemen die je hebt.. Maar wonen kan ik in ieder geval alvast!
Ook heeft Joep mij gisteren nog mee geholpen met verhuizen.. Mijn MTB stond nog bij de stuga en als ik die met mijn auto zou verhuizen moest ik de banden er weer afhalen en het stuur draaien, terwijl Joep hem vorig jaar helemaal voor mij had afgesteld.. Dus die is op de pick-up geladen,samen met mijn plantenbakken voor de moestuin en wasrek.. Nu is zo’n beetje alles uit de stuga en kan het echte leven beginnen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s