De sleutel!

Jaaaa, het is zo ver… Het is 1 april en het lange wachten werd beloond. Afgelopen zaterdagavond kon ik de sleutel op gaan halen van mijn nieuwe blokkendoos met uitzichttoren, haha.. Eerder dan verwacht want eigenlijk zou ik de sleutel van mijn nieuwe huis gisteravond pas krijgen..
Jullie snappen natuurlijk wel hoe blij ik ben.. Dit is de 1e grote stap van het kunnen verlaten van de stuga, die meer en meer als een vakantiehuisje begint te voelen dan als een plek waar ik al sinds september woon. Ik voel me hier ook niet meer zo thuis en ik verlang al lange tijd naar een plekje van mijzelf.. In februari wist ik al dat ik kon verhuizen, maar ik moest nog meer dan een maand wachten.. Een zware maand. Weten dat je kunt gaan verhuizen, maar je kunt niks doen.. Een normaal mens zou al vast begonnen zijn met inpakken, maar ja.. Mijn spullen staan allemaal al ingepakt in Nederland, dus dat hoefde ook niet.. En dat beetje wat ik hier in de stuga heb kon ik ook niet inpakken omdat ik anders 3 weken lang tegen een stapel verhuisdozen aan zat te kijken.. Wachten dus maar..
Toen ik het contract was gaan tekenen was ik ook even bij de vrouw op visite geweest die er toen woonde (wordt nu mijn overbuurvrouw) en kon ik alles een beetje opmeten.. Mama had mij de maten van een aantal meubels uit Nederland doorgegeven en ik met mijn achtergrond in het inrichten en interieur had dus al vrij snel een complete inrichting in haar hoofd gevisualiseerd.
Ook het boodschappenlijstje van IKEA was vrij snel klaar, ik wist precies wat ik allemaal hebben wilde en waar het moest komen te staan. Ook iets waar ik vrij snel klaar mee was..
Maar nu kan ik tenminste aan de slag. Afgelopen zaterdag al een begin gemaakt met inpakken en ’s avonds toen ik de sleutel kon ophalen meteen het hele huis vast gelegd op foto.. Niet alle foto’s zijn even duidelijk want het was al donker buiten en er hangt alleen verlichting in de keuken en de douche. Maar toen zag ik wel, toen alle meubels er uit waren hoe slecht de muren beneden er aan toe waren. Naja, slecht? Waarschijnlijk hebben er ooit mensen gezeten die de halve inboedel aan de muur verankerd hadden want overal waar ik keek zag ik schroeven, schroefgaten en metalen pluggen in de muren zitten.. En aangezien de muren beneden ook een beetje smoezelig zijn heb ik besloten om daar ook maar even een likje verf over heen te doen nadat alle gaten gedicht zijn. Gewoon om alles weer even lekker op te frissen. Boven moet er sowieso geschilderd worden want die muren zijn allemaal grijs van kleur.
Gisteren dus mijn 1e klusdagje gehad.. Schroeven, spijkers, pluggen, wandhaakjes en andere ongein van de muren verwijderd. Daarna lekker een dagje wezen winkelen bij Boländerna in Uppsala, een industriegebied waar alle grote winkelketens zitten, waaronder IKEA en een enorme Bauhaus. Bij IKEA heb ik mijn 1e meubeltjes gekocht. Mijn keukeneiland en een bijpassend schapje uit dezelfde serie. Ik was namelijk zo ontzettend benieuwd hoe hij zou staan in mijn keuken en de grote stukken karton van de verpakking kan ik nu mooi gebruiken om de vloer af te dekken tijdens het schilderen. Ook heb ik een tube muurvuller gehaald, dus ook daar kan ik mee aan de slag.
Maar vandaag eerst een begin gemaakt met de boel in elkaar monteren, al is mijn keukeneiland nog niet af. De basis staat, alleen de la moet er nog in gemonteerd worden met de ladegeleiders. Maar hij staat geweldig in de keuken en er blijft nog genoeg ruimte over om het luik onder de trap te openen. Daar zit namelijk een hoop bergruimte achter die ik zeker wel wil benutten.
Morgen uit het werk wil ik weer terug naar mijn nieuwe huis, maar dan ga ik denk ik eerst naar de stuga (daar rij ik tenslotte langs) om vast wat spullen op te halen. Die kan ik namelijk alvast kwijt onder de trap. En ik wil sowieso de la monteren in het keukeneiland en misschien nog wel de gaten dichten in de muren van de slaapkamer zodat ik daar het eerste kan beginnen met schilderen.. Want als die kamer klaar is, dan kunnen al mijn spullen uit de stuga zo lang daar opgeslagen worden..
Maar ja, alles op het gemak.. Na 29 april komt het transport uit Nederland pas, dus voor die tijd moet alles geschilderd zijn.. Heb ik nog 3,5 week de tijd voor..

4 gedachtes over “De sleutel!

 1. Hi Marloes,
  Gefeliciteerd met je nieuwe huis!!!!
  Is dit ver bij de stuga vandaan; in hetzelfde dorp?
  Is dit een huis, waar je definitief kan blijven wonen?
  Leuke vooruitzichten allemaal weer
  Top.
  Groetjes van Agnes

  Geliked door 1 persoon

  • Hej Agnes, leuk een berichtje van jou hier. Huis is 4,5km bij de stuga vandaan en ligt ook in Sigtuna. Als ik ga werken rijd ik dus dezelfde weg, alleen een stukje verder. Huis is inderdaad een plekje waar ik kan wonen zo lang ik wil, dus dat is wel fijn.. Kunnen eindelijk mijn spulletjes uit Nederland komen 😃

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s