Voorjaar

Het voorjaar hangt in de lucht. Hadden we begin de week nog sneeuw en ijs, nu is dat grotendeels zo goed als verdwenen. Dit weekend komt de temperatuur ook in de dubbele cijfers en ik heb al een paar keer een dunnere jas aan kunnen doen buiten.
We hebben ook weer langer licht buiten, dus nu kan er doordeweeks ook weer in het bos gewandeld worden. De onderstaande foto’s zijn van afgelopen dinsdag, een van de laatste sneeuwwandelingen van afgelopen winter. Ik ben toen het bos aan de overkant van de straat in gegaan en heb er ook hele duidelijke dassensporen gespot in de sneeuw. Erg ver heb ik toen niet gewandeld want het was veel te drassig in het bos. Er was zelfs al een heuse wetland ontstaan waarbij de bomen onder water stonden.. Inmiddels is de lente al aangebroken en je kan al goed merken dat het voorjaar er aan komt en dat het langer licht is buiten.
Ook ben ik vorige week donderdag begonnen met het zaaien van paprikazaadjes. Ik had een paprika gebruikt in mijn eten en de zaadjes laten drogen. Ik heb geen idee meer hoeveel ik er in het bakje had gedaan, maar vandaag zag ik, na acht dagen, dat er al een aantal zijn gekiemd. Het bakje heeft dan ook een week lang op tafel voor het raam gestaan en warmte gekregen van de zon en de verwarming, dus dat broeide wel goed onder het plasticfolie. Het is de bedoeling dat ze straks in een van mijn moestuinbakken komen te staan, maar dan moet het toch wel ietsjes warmer worden buiten.. Dan wil ik ook andere groentes gaan zaaien. Maar zo ver is het nog niet.. Eerst moet ik nog verhuizen..
Ondertussen is ook aan de 1000 stukjes puzzel van Amsterdam een einde gekomen die hier al een paar weken onafgemaakt op tafel heeft gelegen. Nu is hij dan eindelijk klaar, maar voor de moeite laat ik hem nog eventjes liggen.. Kan ie straks meteen de verhuisdoos in..

2 gedachtes over “Voorjaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s