Maart roert zijn staart..

Ik heb het idee dat het al tegen de avond is.. Maar op het moment dat ik dit schrijf is het pas kwart voor vier ‘s middags.. Lange dag dus zo’n vrije zondag, zeker als je niet veel in de planning hebt.. Naja, eigenlijk helemaal niets. Het was half 8 vanmorgen toen ik na een flink aantal uur slapen klaar wakker in mijn bed lag..
De reden dat ik vandaag niets geplant had kwam o.a. door de weersvoorspelling. Koning winter is terug.. Het is hier vanmorgen begonnen te sneeuwen en het is tot nu toe nog niet een keer gestopt.. Ik denk dat Vrouw Holle de kussens van een hotelketen aan het uitschudden is of zo. Je zou denken dat ze inmiddels al wel lamme armen moet hebben, maar schijnbaar toch niet.
Als ik hier zo uit het raam kijk dan moet er zeker al een centimetertje of 4, 5 op de tuintafel liggen.. Het is weer een witte wereld buiten.. De bomen, het gras, mijn auto.. De lucht zit ook potdicht hier dus ik heb zo’n vermoeden dat het voor de rest van de dag gewoon door blijft gaan.
Een heerlijk dagje om lekker binnen van alles te gaan doen.. Wat dus begon met het aanzetten van de tv omdat ik toch wel heel graag de Vasaloppet (ja, die wereldberoemde langlaufwedstrijd waar ik het gisteren over had) live wilde zien.. Tot dat aan het eind van de ochtend mijn jongste buurjongetje bij mij aan de deur stond.. Hij wilde heel graag weer een sneeuwpop bouwen met mij en ja, daar zeg je dan geen nee tegen.. Zeker niet omdat hij ook de gene was die nogal teleurgesteld was toen hij hoorde dat ik ga verhuizen.. Dus ja, op naar buiten maar weer.. Maar meneer sneeuwpop staat weer.. Of hij er nu nog uitziet als een sneeuwpop, geen idee want er is natuurlijk weer een nieuwe laag sneeuw over heen gevallen.. Maar goed, het buurjongetje had schik en daar doe je het dan voor.
Overigens daarna nog wel de winnaar van de Vasaloppet kunnen zien finishen op tv en ook de 1e vrouwelijke deelneemster. Dus zo heel erg veel had ik volgens mij ook niet gemist op tv in de tijd dat ik buiten was.

Het is overigens vandaag een jaar geleden toen ik op deze dag de boot afreed in Göteborg om aan mijn reis naar Sigtuna te beginnen en voor het eerst de Vasaloppet op tv zag.. En ook een jaar geleden lag er op deze dag sneeuw in Zweden. Of het nu overal wit is weet ik niet, maar hier bij ons in ieder geval wel weer..
Het 3 maart 2019, een mooie datum.. Weer een moment waarin ik hoogtepunten in kan plannen.. Want over precies twee maanden komen mijn ouders een week naar Zweden.. Een hele week.. En als er iets is waar ik naar uit kijk dan is dat het wel.. Eerst krijg ik begin april de sleutel van mijn nieuwe huisje, dan komt eind april de verhuiswagen met al mijn spullen en daarna mijn ouders. In februari al tickets voor de boot geregeld, ik had namelijk een mail gekregen van Stena Line over vroegboek kortingen, dus dat was weer mooi meegenomen. Betere hulp met verhuizen kan je niet krijgen.. Papa gaat mij helpen met al mijn meubeltjes in elkaar zetten en mama met alle verhuisdozen uitpakken.. Heerlijk om ze straks weer hier te hebben..
Gelukkig is het dan geen winter meer en kunnen we hopelijk weer een fijne wandeling maken hier in het bos. Gisteren heb ik mijn dag door gebracht in Norra Lunsen naturreservat. Het was een zonovergoten dag en een schitterende wandeling, dus ik hoop dat ik mijn ouders in mei mee kan nemen naar dezelfde fijne plekjes daar..

Voor de foto’s van mijn avontuur van gisteren moet je nog even wachten, de keuze is reuze dus ik ben nog aan het kijken welke er op een nieuwe weblog gaan komen…

3 gedachtes over “Maart roert zijn staart..

  1. Jij woont daar helemaal verkeerd joh! Je had veel hogerop moeten wonen, ter hoogte van Gaby ongeveer, daar hebben ze 9 mnd herfst/winter en 3 mnd lente/zomer 😂
    Kan echt niet begrijpen wat mensen leuk vinden aan sneeuw. Ik wil zomer en zon 😊

    Like

    • Nee, zo noordelijk als Gaby gaat het nooit worden.. Mijn grens lag altijd bij Jämtland.. Ik vind ook dat ik nog een sociaal leven moet kunnen hebben en als je onderhand al 10km aan het rijden bent om bij je buurvrouw op de koffie te gaan, dan laat maar.. 😅

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s