Jubileum

Terwijl half Nederland carnaval aan het vieren is, vier ik vandaag iets heel anders..
Precies een jaar geleden was ik op deze 1e zaterdag in maart ingecheckt bij Stena Line om aan de grootste reis van mijn leven te beginnen.. Precies een jaar geleden startte ik een van mijn grootste dromen.. Precies een jaar geleden verhuisde ik naar Zweden..
Inmiddels zijn we een jaar verder, lig ik hier onder mijn dekentje op de bank naar de 2e kansronde van Melodifestivalen te kijken en kan ik met een tevreden gevoel terug kijken op het afgelopen jaar.. Ik heb een baan voor 35 uur in de week, ik heb een Zweeds persoonsnummer, ik heb een bankrekening en verzekeringen hier, mijn auto heeft een Zweeds kenteken en over de maand krijg ik de sleutel van mijn nieuwe huis.
Ik ben Joep en Sabrina ook eeuwig dankbaar dat ze mij een jaar geleden de kans hebben gegeven om als au pair naar Zweden te kunnen zodat ik mijn grootste droom waar kon maken.. En nu is het dan gelukt.. Ik woon alweer een jaar in Zweden.. Reden genoeg dus voor een klein feestje en een cadeautje om het te vieren.. Ik heb mezelf heel symbolisch een 1000 stukjes puzzel van de Vasaloppet cadeau gedaan..
Toen ik de volgende ochtend wakker werd op Stena Line in Zweden was de Vasaloppet, wereld’s grootste langlaufwedstrijd van Salen naar Mora, live op de tv.. En aangezien Mora een speciaal plekje in mijn hart heeft vond ik het wel mooi om mezelf deze puzzel te geven.. Een jaar geleden op zondag zat ik in de auto op weg naar Sigtuna waar ik als au pair aan de slag zou gaan.. Maar morgen niet.. Morgen ben ik thuis. Thuis in Zweden en kan ik weer naar de Vasaloppet kijken..

4 gedachtes over “Jubileum

   • Klopt, maar daar gaat een heleboel tijd in zitten. Jr was al eerder aan het zoeken naar een baan en woonruimte en dat moest toen plotseling allemaal in n stroomversnelling.
    Kijk nou eens naar 18-03-03 en 19-03-03 hoe ver ben je wel niet gekomen 👍

    Geliked door 1 persoon

   • Het moest niet in een stroomversnelling, ik had de druk zelf flink opgevoerd omdat ik niet van mijn spaargeld wilde leven (waar ik het overigens wel een tijdje mee had uitgehouden) en ik wist dat ik na augustus moest verhuizen omdat mijn au pairs bestaan dan afgelopen zou zijn en ja… Als dan al je opties op woonruimte ineens weg vallen..
    Ik mag in mijn handjes klappen dat ik begin september al een baan had gevonden en dat heel toevallig de stuga bij VennerBo vrij kwam.. Maar ja, toen dat rond was begon het echte papierwerk pas.. 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s