Van stuga naar huis..

Ik was gisteren in Uppsala bij IKEA. Weer zo’n spontane actie van mij.. Het was 13.50 toen ik weg ging op het werk en besefte dat ik al lekker weekend had. Het was mooi weer (voorjaar hangt ook hier in de lucht) en ik had nog geen zin om al naar huis te gaan. Ik besloot dus de E4 op te draaien, vanaf Märsta de snelste weg naar Uppsala. IKEA ligt namelijk nooit ver van de snelweg vandaan..

IKEA.. Altijd al een favoriete winkel van mij geweest.. En nu de nieuwste catalogus uit was gekomen moest ik die natuurlijk ook in huis hebben. Heerlijk om daar altijd even rond te struinen, inspiratie op te doen, ideetjes, je te oriënteren en vervolgens te eindigen in het restaurant.. Om er rond te lopen en te denken “oh dit en dit zou ik ook wel willen als ik ooit kan verhuizen en ergens anders woon..” Meestal blijft het dan bij dromen..

Maar gisteren niet.. Gisteren werd alles werkelijkheid.. Ik loop er nu al bijna een week mee rond en kan het niet langer meer voor me houden.. Het liefst zou ik het van de daken willen schreeuwen, Marloes gaat verhuizen! Afgelopen zondag ben ik naar een huis wezen kijken en komend weekend kan ik mijn handtekening gaan zetten onder het huurcontract.. Op zo’n 5,5km van mijn stuga vandaan.. Ik was nog niet op slag verliefd toen ik de buitenkant zag, maar eenmaal binnen ging er een wereld voor mij open. 50m² in twee verdiepingen.. Een huis met potentie.. Een huis met toekomstperspectief.. Een huis met mogelijkheden.. En bovendien een huis dat ik helemaal naar eigen smaak kan inrichten met al mijn spulletjes uit Nederland..

Zo schreef ik op 30 december 2018 nog het volgende:
“Maar hier bij Vennerbo kan ik tot mei blijven wonen (met een eventuele verlenging van als ik nog niks ander heb), dus ik mag nu ook het internet gaan afstruinen naar een huisje waar ik straks voor lange tijd kan blijven wonen.. Dus hopelijk brengt ook 2019 veel goeds en kan ik verhuizen naar een plekje waar ik niet meer weg hoef.. Want ik hoop met heel mijn hart dat in 2019 mijn eigen meubeltjes ook naar Zweden kunnen komen.. Maar tot die tijd heb ik een fantastisch leven hier in mijn stuga..”

En nu is het dan zo ver.. Ik heb andere woonruimte gevonden en mijn spulletjes kunnen straks naar Zweden komen.. Mondeling is het al helemaal rond, maar het voelt voor mij pas definitief als volgende week die handtekening gezet is en alles ook zwart op wit staat.. Dus ik ben nog voorzichtig enthousiast, dat snappen jullie natuurlijk wel.. Ook omdat ik vorige week nog schreef hoeveel mooie, fijne huisjes er aan mijn neus voorbij zijn gegaan..

Maar verdorrie hej, het is bijna rond.. Ik kan het stuga leven vaarwel gaan zeggen (tot grote teleurstelling van mijn jongste buurjongetje met wie ik nog niet zo lang geleden die enorme sneeuwpop heb gebouwd) en in een echt huis gaan wonen..
Een huis waar je binnen komt in een heuse hal, een huis met een ruime keuken, een aparte ruimte voor de eethoek, een echte slaapkamer op de benedenverdieping samen met de douche waar tevens ook een eigen wasmachine op staat.. En een trap omhoog alle ruimte voor de fijnste zithoek ever!

Ooit, lang geleden (september 2016) had ik al eens aan moodboard gemaakt van mijn favoriete interieur en gisteren in de IKEA kwam ik er achter dat die stijl gewoon eens werkelijkheid kan gaan worden.. Ik heb toezegging om te mogen schilderen, mits de kleur is goedgekeurd, dus die vier grijze muren boven gaan bij mij mooi weer wit worden zodat het weer allemaal een stuk lichter en ruimtelijker kijkt..
Spannend allemaal, dat wel.. Maar zoals het er nu uit ziet vier ik mijn verjaardag straks dus tussen de verhuisdozen..

2 gedachtes over “Van stuga naar huis..

  1. Marloes, wat leuk om allemaal te lezen zeg, jouw toekomst in Zweden komt wel goed, ik dacht laat ik maar eens reageren via je mooie blog zodat je weet dat ik die nog steeds aandachtig lees.

    Groetjes uit Elst

    Liked by 1 persoon

    • Ahhhh wat ontzettend lief van jou!! Na heel veel zoeken heb ik eindelijk iets gevonden waar ik de komende jaren kan blijven.. Ben nu ook aan het kijken voor verhuisopties van mijn spullen.. Nu is het moment daar dat straks mijn meubeltjes uit Nederland kunnen komen.. Eindelijk kan ik dan na 15 maanden weer in mijn eigen bed slapen 😃

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s