Nog meer sneeuw..

Schreef ik eerder nog over de hoeveelheid sneeuw die vrijdagnacht was gevallen, was het gisteren eens zo erg. TV4 had er al een waarschuwing voor uit gegeven en die voorspelling werd meer dan waar gemaakt. Zaterdagnacht heeft het zo hard staan sneeuwen dat er een dikke massa als een dekbed over de wereld lag uitgespreid. Neem daarbij nog die harde wind en het plaatje sneeuwstorm was compleet.
Ik kwam er achter toen ik om 6.30 klaar wakker in mijn bedje lag en besloot om even uit het raam te kijken toen ik naar de douche ging. Het was nog donker buiten, maar ik zag al wel dat er meer sneeuw lag dan eerst en het sneeuwde nog steeds.
Om 8.00 ben ik maar opgestaan om naar buiten te gaan. Het was inmiddels al licht en toen pas werd duidelijk wat voor een pak er die nacht naar beneden was gekomen.. Alles, maar dan ook alles was gehuld in een dikke witte deken..
En dat kon dus maar een ding betekenen: sneeuwruimen. En ook de auto weer uit de sneeuw zien te vissen.. Gelukkig kwam later die middag nog de sneeuwschuiver langs om de boel weer begaanbaar te maken.
Ook was mijn jongste buurjongetje buiten en hij kletste honderd uit tegen mij. Daarna vroeg ik of hij het leuk vond om van de bult sneeuw een grote sneeuwpop te bouwen. Dat leek hem wel wat en hij ging thuis het sneeuwpoppen decoratiesetje halen om te gebruiken. De hele middag waren we buiten in de sneeuw en later kwam zijn broer er ook nog bij.. Die wilde een iglo bouwen en dus werd meneer sneeuwman uitgehold van binnen. Later toen er een soort van hoofd op zat hadden ze geen zin meer en zijn ze naar binnen gegaan. Maar ja, hij was wel erg saai zo en dus besloot ik hem verder te decoreren en een gezicht te geven voor dat ik ook naar binnen zou gaan.
En toen na het avondeten stond ineens mijn jongste buurjongetje voor de deur. Hij was naar buiten gegaan om naar de sneeuwpop te kijken en stond bij mij aan de deur om te zeggen hoe leuk hij was geworden. Ondertussen wachtte hij ook op mama want die moest nog thuis komen van haar werk. Samen zijn we toen nog naar de sneeuwpop gaan kijken, maar toen hij koude oren kreeg (hij had geen muts op) heb ik gezegd dat hij maar lekker weer naar binnen moest gaan en daar op mama moest wachten. Nou, dat ging hij dan ook maar doen..
En het koelde inderdaad lekker af vannacht. Het zou -13 worden, maar vanmorgen toen ik moest gaan werken vroor het al -18.Voor vanavond, vannacht en morgen hebben ze weer nieuwe sneeuw gemeld, maar ik heb geen idee of het nu al weer sneeuwt buiten.. Zo maar eens kijken en dan lekker mijn bedje in..

2 gedachtes over “Nog meer sneeuw..

  1. Ziet er prachtig uit, daar is ook alles mee gezegt. Maar tis daar dan ook veel idyllischer dan in te stad, doet zo knus aan.
    Ga jij eerst douchen en daarna weer terug je bed in?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s