Happy birthday to my lovely mom

Ik zit hier op de bank met een dubbel gevoel.. Vandaag is een speciale dag.. Het is 28 januari en vandaag is een van de belangrijkste personen uit mijn leven jarig.. Happy birthday allerliefste mama van mij..

Het is een van de eerste verjaardagen van jou waar ik niet meer bij kan zijn. Ik herinner me jouw laatste verjaardag samen nog precies.. Precies een jaar geleden op een zondag. Ik had een geweldig cadeau geregeld en je was er zo blij mee.. De dag na jouw verjaardag vlogen we samen naar Zweden.. Niet wetende dat dat ene reisje naar Zweden mijn wereld op de kop zou zetten en de boel voorgoed zou veranderen.. Drie dagen na jouw verjaardag in 2018 besloot ik een baan als au pair aan te nemen en voorgoed te gaan emigreren.

Dat ik die plannen had daar was jij heel goed van op de hoogte.. Maar dat het allemaal zo snel zou gaan dat had niemand kunnen denken.. We hadden nog zoveel plannen samen.. We zouden er vaker samen op uit trekken.. Lekker de natuur in met een rugzak op de rug.. We wilden samen de groentetuin gaan aanleggen, samen vaker iets gaan bakken.. En ineens had ik de mogelijkheid om te gaan.. En nu, nu op jouw verjaardag in 2019 zit ik meer dan 1400km verderop..

We zijn nu een jaar verder en je bent vandaag weer jarig.. Toen ik je belde zat het huis vol visite en stiekem had ik daar maar wat graag bij willen zitten.. Maar in dat ene jaar is een hoop veranderd. Ik woon al weer bijna 11 maanden in Zweden.. Ik heb mijn leven hier, ver weg van dat van jou.. En soms zijn er wel eens van die momenten dat ik zou willen dat ik mezelf kon teleporteren, maar zo simpel gaat dat nou eenmaal niet.. Mijn leven is hier en ik heb er zelf voor gekozen..

Maar weet je lieve mama.. Ook al zitten we meer dan duizend kilometer bij elkaar vandaan, toch ben je elke dag een beetje bij me.. Jij hebt me opgevoed, je hebt me groot gebracht en gemaakt tot de volwassen vrouw die ik nu ben.. Je hebt mij geleerd om op beide benen te staan en zelfstandig te worden.. Je bent altijd in me blijven geloven en ook in mijn dromen en plannen en steunde mij daar waar nodig was.. Ik kon en kan altijd alles met je bespreken. We kunnen samen lachen, maar ook samen huilen.. Ook al woon je ver bij mij vandaan, je zit voor altijd in mijn hart..

Lieve mama, bedankt voor alles.. Dat je er altijd voor mij bent.. Dat we vorig jaar samen kennis hebben gemaakt met Sabrina waar ik als au pair ging werken.. Dat ik een jaar geleden bij jullie mocht komen wonen voor een maand.. Dat jullie mij kwamen opzoeken in november waar ik nog steeds hele fijne herinneringen aan heb.. Dat je een aantal weken geleden voor een weekendje over kwam toen ik zo ziek was geworden.. Dat ik jullie altijd kan bellen als er iets is.. Maar dat ik jullie ook kan bellen om zomaar even te kletsen..

Lieve mama, gefeliciteerd met je verjaardag.. Ik hoop dat je een hele leuke dag hebt, ook al ben ik er dit jaar niet meer bij.. Maar ook hier in Zweden wordt je niet vergeten..

Liefs, Marloes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s