Quality time

Het is al weer een week geleden dat ik mij zo ziek voelde.. Het is ook alweer een week geleden dat mama het vliegtuig pakte om mij op te zoeken.. Om mij door die loodzware dagen heen te slepen.. Om mij weer aan het eten te krijgen.. Om mij te helpen om weer op krachten te komen zodat ik mij weer beter zou gaan voelen..
Vier dagen is ze hier geweest.. Vier dagen quality time met mama samen.
Op vrijdag was ik nog ziek, zwak en misselijk en heeft ze mij geholpen met de kerstboom opruimen die als een dooie graftak in een hoekje van de woonkamer stond.. Zelfs de hangertjes waren er al uit gevallen..
Op zaterdag zijn we samen naar het huisje gaan kijken waar ik graag wil gaan wonen.. Volgens mama moest ik elke dag even naar buiten om aan te sterken. Het was goed frisjes en de rest van de dag hebben we ons vermaakt met mijn duizend stukjes puzzel van Zweden.
Op zondag hebben we lekker uitgeslapen en zijn we verder gegaan met puzzelen. ’s Middags besloten we toch nog even naar buiten te gaan en omdat ik nog een paar dingetjes nodig had van de supermarkt zijn we naar Sigtuna gegaan. Het was er goed koud langs het water en om op te warmen besloten we om bij Tant Brun iets te gaan drinken. Tant Brun is de bekendste koffie stuga van Sigtuna. Het is er niet groot binnen en de stuga is aan alle kanten scheef (zelfs de ramen zitten niet recht), maar het is er wel erg knusjes en het heeft zo ook wel weer zijn charme. Vooral in de zomer is het er altijd erg druk op het terras. Mama bestelde er koffie en ik een warme chocomel. En voor de lekkere trek namen we er een stukje worteltaart bij.
Ondertussen begon het ook eventjes te sneeuwen, maar niet zo heel erg veel.
’s Avonds toen wij weer binnen aan het puzzelen waren heeft het harder gesneeuwd en was alles weer opnieuw wit buiten.
Op maandag was ik nog een dagje thuis om aan te sterken. Ik had besloten op dinsdag weer te willen gaan werken. Ondertussen hadden we voor mama ook een vlucht terug gevonden met Norwegian Airlines naar Amsterdam en aangezien die ’s avonds pas ging hadden we nog de hele dag samen.
’s Morgens zijn we naar de bieb gegaan in Märsta omdat ik mijn boeken moest inleveren die ik geleend had. Het was een zonovergoten dag en dus besloten we nog even lekker samen het bos in te gaan. Het werd het zelfde rondje als met kerst in het bos hier aan de overkant. Ik ken die route inmiddels uit mijn hoofd en wilde hem nu samen met mama lopen. En ook nu lag er op het brede pad een dik pak sneeuw waar we lekker door heen konden sjouwen. Het zonnetje scheen goed, dus de aanmaak van vitamine D was ook weer van de partij.
Verder op in het bos was ook de ravage te zien die de nieuwjaarsstorm had achter gelaten.. De ene na de andere boom was ontworteld en overal lagen takken. Maar het was wel fijn om nog even samen te kunnen wandelen.
Na het wandelen hadden we nog tijd over.. De puzzel was op zondagavond al klaar en dus hebben we nog wat potjes Rummikub gespeelt voor dat mama weer naar het vliegveld terug ging..
Het was fijn om haar even hier te hebben.. Om haar een knuffel te kunnen geven.. Om even tegen haar persoonlijk te kunnen praten.. Om samen te eten.. Om niet alleen te hoeven slapen.. Haar aanwezigheid was onbetaalbaar en heeft me goed gedaan..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s