Julkonsert Uppsala

Afgelopen zaterdag besloot ik nog een keer een middag weg te gaan, om vervolgens de hele kerst lekker thuis te blijven. Bestemming van de dag was Uppsala. Ik had een kaartje besteld voor het kerstconcert in de domkerk van Uppsala, de grootste kathedraal van Zweden. Om het mezelf gemakkelijk te maken besloot ik met de trein te gaan vanuit Märsta zodat ik niet in Uppsala een kapitaal kwijt zou zijn voor een parkeerplekje voor mijn auto. Plus dat de trein hier lekker comfortabel is, dus dat is ook een groot voordeel.
En aangezien ik lekker op tijd in de stad was had ik natuurlijk ook weer even tijd voor een fika. Bij dezelfde konditori waar ik al een paar keer eerder ben geweest. Lekker aan de warme chocomel en een saffranbullar met amandelspijs.
Daarna was het tijd voor het kerstconcert. De kerk zat dan ook stampvol en de de akoestiek was geweldig. Heerlijke muziek om naar te luisteren. Luciamuziek, carrols en Zweedse kerstliedjes. Maar ze zongen ook in het Latijn.
Het was het kerkkoor van de Domkyrkan en een zo’n man uit dat koor leek sprekend op opa.. En opa heeft vroeger zelf ook gezongen.. Althans, dat heeft mama mij wel eens verteld..
Na afloop liep ik de kerk uit en stond het heel hard te sneeuwen buiten.. Dikke vlokjes dwarrelden neer en ook in de stad was alles wit.. Omdat het concert net iets langer dan een uurtje duurde kon ik de trein van 18.09 nog ruimschoots halen. Ik moest er zelfs nog een tijdje op wachten.. En in Märsta kon ik mijn auto weer uit de sneeuw halen want die was inmiddels weer helemaal ingesneeuwd.
’s Avonds thuis werd het een makkelijke maaltijd na een goeie warme douche en ben ik lekker op de bank gekropen voor het kerstconcert van Carola. Deze was opgenomen bij Steninge Slott in Märsta, de buren van Steningevik waar ik werk. Later op de avond kwam ook nog de film En underbar jävla jul en volgens mij wordt die in Zweden net zo vaak uitgezonden als Home Alone in Nederland. Maar ja, als je echt kerst wil vieren op zijn Zweeds dan moet je die gewoon een keer gezien hebben.. En dus lag ik die avond weer eens veel te laat op bed…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s