Week 50

En weer een week voorbij.. Een week waarin ik weinig thuis ben geweest. Ik ging werken in het donker en tegen de tijd dat ik ’s middags weer thuis kwam was het al weer donker.
Vorige week zaterdag begon ik mijn weekend met een visite hier elders in Sigtuna om kennis te maken met die familie. Later zou ik er namelijk nog een keer komen. Ik ben er een hele ochtend geweest en toen ik op weg naar huis reed was het wel erg slecht weer. Zo’n grauwe, grijze dag met regen.
Ik besloot mijn huis voorbij te rijden en door te rijden naar Uppsala. Dit keer niet naar Boländerna, maar Gränbystaden, een overdekt winkelcentrum een stukje verder op in Uppsala. Hier zit ook de hobbywinkel van Panduro waar ik eens heen wilde en ik wilde ook een klein schoudertasje kopen voor bij het jurkje dat ik later die week aan zou doen. Bij Panduro heb ik een hoop creatieve ideetjes op gedaan en ik zat vol plannen om mijn zondag door te komen.
Vervolgens is daar niks meer van terecht gekomen.. ’s Morgens kreeg ik namelijk een appje van Sabrina dat er post voor mij bij hun was aangekomen van de bank.. Heel apart. Maar waarschijnlijk komt het door het overzetten samordningsnummer – persoonsnummer. Voor mijn samordningsnummer moest ik toen een Zweeds adres opgeven waar ik verbleef en dat was toen nog als au pair. Dus hebben ze voor het versturen van de nieuwe bankkaart dat adres gebruikt i.p.v. mijn huidige adres.
En zo kwam het dus dat ik op zondag weer even terug was op het oude nest. Naja even.. De hele ochtend was al om.. Sabrina had zelfgebakken gevulde speculaas en omdat ze die avond er voor Sinterklaas hadden gevierd moest ik natuurlijk ook de film zien en horen wat ze allemaal gekregen hadden.
Joep kwam net na mij binnen van het wandelen met de honden en die waren ook blij om mij weer te zien. Ze kwamen alle drie meteen op mij af en Charlie wilde knuffelen en vooral Raban bleef constant bij mij in de buurt. Hij heeft nu hele korte krulletjes dus je kan zijn ogen weer goed zien.
Ook heb ik de schapen weer even gezien die nu weer in eigen tuin grazen, is er inmiddels een konijn gestorven die al een keer ziek was toen ik er nog werkte en hadden ze zelfs een kerstcadeau voor mij voor onder de kerstboom, die ik overigens die dag wilde gaan kopen. Ik had een heel leuk boompje gezien van 60cm hoog, perfect voor op dat groene kastje van mij..
Maar toen zei Joep dat hij misschien ook nog wel iets had en heeft er zomaar een omgezaagd voor mij uit hun tuin. Onkruid noemde hij het. Echt super lief van ze.
Nou had ik dus een echte kerstboom en dus ben ik er die middag maar op uit gegaan om een standaard te scoren en ook meteen nieuwe ledlampjes.
Op naar Rusta in Upplands Väsby waar ik gelukkig in een keer voor beide geslaagd ben. Heb nu een witte metalen standaard in de vorm van een ster.
Maar natuurlijk was die boom ook nog een veel te groot, dus met een geleende zaag van de buren heb ik hem een beetje bijgeschaafd op stuga formaat. Van alle takken die er af zijn gekomen heb ik een deurmat gemaakt buiten bij de voordeur, iets wat je vaker ziet bij Zweedse huizen. En ook heb ik takken door de rozenboog gevlochten die aan het begin van mijn tuinpaadje staat omdat die klimplant die er eerst groeide was weg gehaald omdat ie dood was gegaan. Ook zaten er al kerstlampjes door die rozenboog gevlochten, dus dat ziet er nu helemaal kerstig uit.
Op maandag ben ik ’s middags even thuis geweest, maar heb ik ’s avonds en ’s nachts opgepast bij de familie waar ik op zaterdagochtend kennis mee had gemaakt. Beide ouders waren niet thuis en ze wilde die kinderen (jonge pubers) niet alleen laten zonder een volwassene. Dus heb ik een nachtje elders geslapen.
Dinsdag en woensdag was ik later thuis van het werk, met name omdat de lunch uitliep en ik ook nog heel sociaal met mijn collega’s heb gekletst. Dit ook om mijn Zweeds te trainen. Op woensdag hadden we prinsestårta op het werk en uitgerekend op de dag dat mijn enige zus jarig was. En op dinsdag was ik ook nog in Valsta geweest om mijn nieuwe kentekenplaten op te halen. Tussendoor ook nog een Theelichthoudertje geknutseld voor buiten bij de voordeur van een lege rode kool pot zodat daar nu ook gezellig een lichtje kan branden..
Op donderdag Lucia gevierd en op vrijdag waren we wel een uur eerder klaar met werken, maar toen ben ik ’s middags weer in Valsta geweest omdat ik daar een tijd had geboekt voor de kapper. Was al een hele tijd hard nodig, maar voor de kapper hier in Zweden betaal je de hoofdprijs en die in Valsta was nog wel goed te doen. Er is zeker 10 tot 12cm vanaf gegaan.
En gisteren ben ik dan eindelijk eens thuis geweest overdag. Heerlijk uigeslapen tot half 8 om vervolgens nog 1,5u te blijven liggen. De rest van de dag besteed aan schoonmaken hier thuis en het wassen van mijn kleding. Ook is er gisteren een heuse julbock van dennengroen hier buiten komen te staan. Dus ik heb er weer gezelschap bijgekregen bij mijn huisje.
’s Middags moest ik me al weer klaar gaan maken voor het grote feestje van het jaar: Julfest met het werk. Een big happening waar iedereen al weken naar uit keek. En het werd een big happening. Dit jaar was het bij Nova Park in Knivsta (Steningevik is onderdeel van Nova Park konference) en het thema was duizend en een nacht.. Nou, toen we binnen kwamen stapten we echt een andere wereld in. Alles was in oosterse stijl aangekleed en zelfs de muziek was erop aangepast. We kregen een welkomscocktail met fruit en voor de entertainment was er een tarotkaartlezer en een man die allemaal apartje trucjes kon en buiten zelfs een optreden van iemand met fakkels en vuur. Later gingen we eten en dat werd dus op kussens op de grond met een laag tafeltje want ook dat gebeurde in stijl. Ook kregen we oosters en Turks eten in allemaal kleine porties.
Toen we tussen de gangen van koud en warm eten moesten wachten kwam er ook nog een buikdanseres optreden. Na het eten werd er een diavoorstelling en filmpjes afgespeeld van de jaarlijkse personeelsreis en werd er ook gespeecht.
Toen is ook de julklapp (het kerstcadeau) voor dit jaar onthult en ik geloof dat ik er even een paar dagen voor nodig heb om van bij te komen. Maar wat het is hou ik nog even geheim want woensdag hebben we nog een werkoverleg met al het personeel gepland staan. Dat is tevens ook mijn laatste werkweek dit jaar voor de kerstvakantie begint. Maar na al deze officiële gebeurtenissen ben ik met mijn collega’s de dansvloer op gegaan waar we vervolgens op het einde van de avond pas weer vanaf kwamen.
En nu is het dan alweer bijna het einde van het weekend. Had weer een hoop nieuwe plannen voor vandaag, maar daar over in een volgende blog meer.

Een gedachte over “Week 50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s