Hello, goodbye

Nou, daar zit ik dan, weer alleen op de bank.. Zo’n 5 uur geleden mijn ouders weg gebracht naar het vliegveld om ze uit te zwaaien na dat ze hier vier dagen lang zijn geweest. Vier dagen vol quality time, fijne gesprekken, grapjes, leuke uitstapjes en vooral ook veel momenten van rust.
Mama wilde graag dit jaar nog een keertje naar Zweden om mij op te zoeken. En ze vond dat papa ook een keertje Zweden gezien moest hebben, zodat ook hij een indruk zou hebben van het land waar ik nu ben gaan wonen. En dus kozen we voor dit weekend. Want ik wilde ook zo graag laten zien waar ik nu woon..
Mama was vooral benieuwd naar mijn leven nu. Waar ik woon en hoe het met me gaat.. Papa daarentegen wist nog niet zo goed wat hij er van moest verwachten, het werd immers zijn allereerste keer in Zweden.
Op donderdagochtend had ik ze opgehaald van Arlanda airport nadat ik eerst nog een paar uurtjes had gewerkt. Daarna zijn we naar Stockholm gegaan omdat we papa graag ook de hoofdstad van Zweden wilden laten zien.
Vrijdagochtend ben ik gewoon gaan werken. Mama had mij weg gebracht zodat ze mijn auto hadden om eventueel ergens heen te kunnen gaan, maar toen mama zo vroeg thuis kwam in het donker is ze lekker terug gegaan naar bed en hebben ze uitgeslapen en lekker gerelaxt terwijl ik aan het werk was. ’s Middags kwamen ze mij samen weer ophalen en heb ik ze een rondleiding gegeven bij Steningevik, dus ze weten nu ook waar ik werk.
Daarna zijn we naar Steninge slott geweest waar een kerstmarkt was en heb ik ze Märsta laten zien, de plaats waar mijn bank zit, de bieb en waar ik de meeste boodschappen haal. ’s Avonds hebben we tv gekeken en zijn we spelletjes gaan spelen, rummikub was al snel favoriet.
Gisteren had ik ze getrakteerd op die schitterende boswandeling met fika waarbij we allemaal zo genoten hadden van het mooie weer. Daarna zijn we bij onze buren Wenngarn slott geweest, daar was kerstmarkt en er zong ook een koor hele mooie kerstliedjes.
En vanmorgen besloten we om weer terug te gaan naar Wenngarn slott. Elke zondagochtend is er namelijk een ontbijtbuffet in de bakkerij daar, dus we besloten lekker buiten de deur te gaan ontbijten. Dus ook vandaag zijn we de dag begonnen met een wandeling. Vanaf mijn huis is het namelijk helemaal niet ver door het bos naar Wenngarn, Tijdens het wandelen hebben we ook kunnen genieten van de zon die aan het opkomen was. Het was weer zo’n dag met een strakblauwe lucht en volop zon. Het ontbijt was heerlijk en na een tijdje er gezeten te hebben zijn we weer terug gelopen naar huis om vervolgens naar Sigtuna te gaan. Daar was vandaag de 1e van vier zondagen kerstmarkt, dus ook wel weer leuk om even mee te pakken. Ook hier hebben we lekker in de zon langs het water gewandeld en door de winkelstraat met alle houten huizen en winkeltjes.
De rest van de dag hebben we lekker uitgerust hier. We hadden zeker nog bijna twee uur voor ze pas naar het vliegveld hoefden, dus als afsluiter hadden we nog een laatste potje Rummikub gespeeld.
En toen kwam het moment daar dat ik ze weg moest gaan brengen naar het vliegveld. Na vier zeer leuke dagen samen was het tijd om weer afscheid te nemen. Vier dagen vol alleen maar hoogtepunten. Ik heb zo genoten van hun aanwezigheid.. We hadden het zo gezellig met z’n drietjes.. Misschien ook wel omdat de afstand tussen ons nu groter is geworden, dat we het daarom zo intens beleeft hebben.. Maar als ik een hoogtepunt zou moeten noemen? De wandeling op zaterdag, waarbij ik ze van dat schitterende uitzicht heb kunnen laten genieten.. Of het moment dat ik ze op mocht gaan halen van Arlanda.. Ik weet het niet.. Weet alleen dat ik heel dankbaar ben voor het feit dat ze hier zijn geweest. Dat ik ze een kijkje heb kunnen geven in mijn leven.. Hopelijk volgt er nu ook snel een plekje voor mezelf zodat ze mij nog veel vaker kunnen komen opzoeken.. Maar wat ik wel weer is dat ik dit weekendje voor geen goud had willen missen.. Deze staat voor altijd in mijn geheugen gegrift..

5 gedachtes over “Hello, goodbye

 1. Hallo Marloes

  Wat een mooie blog weer Fijn dat jullie zo genoten hebben met zijn 3tjes maar aan alles komt weer een eind maar wel mooi op terug te kijken Zondag de 2e december hebben weer het jaarlijkse etentje met de familie Peters en daar zal beslist het Zweden avontuur de ronde aan tafel zijn Ik ben benieuwd naar de verhalen van je ouders Succes deze week weer en kijk terug naar de mooie momenten van dit weekend Groetjes uit Malden

  Geliked door 1 persoon

  • Hej, wat lief dat je hier een berichtje schrijft! Ja, het weekend was zeker mooi.. Vrieskou, een bevroren landschap en heel veel zon.. Genieten dus!
   Van het familie etentje wist ik.. Hebben papa en mama weer wat te vertellen ja.. En ja, ik zit hier nu helemaal op mijn plek.. Dus dat zal wel genoeg gespreksstof opleveren, hihi 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s