Anijskoekjes

Na een zaterdag in de buitenlucht waar volop de zon scheen was het gisteren weer zo’n dag met vijftig tinten grijs.. De hele dag liet de zon zich niet zien en omdat ik zaterdag al het bos in was geweest besloot ik lekker een dagje thuis te blijven..
Na eerst voor de middag wat opgeruimd en schoon gemaakt te hebben hier in mijn huisje, besloot ik om ’s middags koekjes te gaan bakken..
Al zeker 1,5 week ben ik bezig om koekjes te bakken en steeds kwam het er maar niet van.. Te moe, te lui, anderen dingen te doen, te weinig tijd nog maar.. Maar gisteren had ik de hele middag vrij en vond ik het een mooi moment voor koekjes.. Ik heb nu tenslotte ook een groot deel van mijn uitsteekvormpjes hier en dan moet je er natuurlijk ook gebruik van maken. Het werden anijskoekjes. En die zijn verdomd lekker.
In Nederland heb ik ze al eens een keer eerder gemaakt en dus wist ik van te voren al dat het een goed recept was. Alleen is het hier natuurlijk altijd weer even uitvogelen hoe het oventje werkt (niet alle graden staan even duidelijk aangegeven), dus de 1e koekjes kon ik helaas niet meer eten.. Maar daarna ging het goed en het ene na het andere bakblik ging de oven in.
Want ja, als je maar een klein oventje hebt moet je gewoon wat vaker bakken wil je genoeg koekjes hebben. Maar uiteindelijk had ik een bord vol koekjes. In verschillende vormpjes.. Kunnen papa en mama van de week mooi komen proeven..
Wil je nou ook van die lekkere anijskoekjes maken? Hier volgt het recept:

Kneed van 300 gram bloem, 150 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eetlepel gestampte muisjes, 250 gram boter in stukjes en 1 eidooier een deeg. Leg dit deeg circa 30 minuten in vershoudfolie in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit tot ongeveer 1/2cm dik en steek er vormpjes uit. Bak ze in 14-15 minuten in de oven. Ik had 12 minuten gedaan (elektrisch oventje) en toen waren ze ook goed, dus dat moet je zelf even in de gaten houden..

3 gedachtes over “Anijskoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s