Collecting moments..

Vandaag was weer zo’n dag die zo de boeken in kan. Na bijna twee weken van grauwe, grijze luchten ging vandaag weer eens de zon schijnen.. Op mijn vrije zaterdag nog wel. Ik besloot er weer op uit te trekken en toen ik op de terugweg in de auto die adembenemende rode lucht zag, bekroop mij een gevoel van emoties en besefte ik hoe gelukkig ik mij op dat moment voelde..

Gisteravond voor het slapen gaan had ik al bepaald dat ik naar Arnöhuvud Naturreservat in het noorwesten van Skokloster wilde gaan. Een niet zo’n enorm groot stukje natuurreservaat, maar uitermate geschikt voor een lunch buiten de deur, aangezien je vanaf het Uppsalaåsen (op een grote esker of smeltwaterrug https://nl.wikipedia.org/wiki/Esker) een fantastisch uitzicht zou hebben over Mälaren, het grootste meer hier in de regio waar ook Sigtuna aan grenst.
Het werd dus een korte wandeling vandaag. Welgeteld 1500m heen en 1500m terug.. Althans, als ik de website moet geloven. In Ieder geval lang genoeg om voor het begon met schemeren weer terug te zijn uit het bos, aangezien dat nu steeds vroeger begint en de dagen korter worden.
Maar een ding is zeker, over dat uitzicht hebben ze dus niet gelogen. Vanaf grote hoogte kon je over de bomen heen kijken en had je een weids uitzicht over het meer.. Helaas vanaf dat punt nog geen zon, dus erg lekker om daar te zitten was het niet.. Ik besloot het pad verder af te lopen, dat steeds meer begon te dalen.. En aan het einde van dat pad..? Een heel fijn plekje aan het water met schitterend uitzicht en de zon recht op mijn gezicht.. Genieten 1e klas.. En dus heb ik hier de middag doorgebracht met lunch en fika.. Met natuurlijk mijn nieuwe thermosfles vol warme chocolademelk..
En het was stil, heel stil.. Af en toe hoorde ik het klotsen van het water tegen de stenen, maar verder was het ik met de natuur. Het enige wat ik daar deed was zitten en kijken.. Vooral heel lang voor me uitstaren naar die mooie zon die langzaam bezig was om alvast onder te gaan.. Even een moment om aan helemaal niks te denken en alles om me heen even te vergeten.. Precies wat ik nodig had na al die grauwe, grijze dagen van de afgelopen weken. Dit pakken ze mij niet meer af.

Onderweg naar huis werd ik ook nog even getrakteerd op een lucht die leek alsof hij in brand stond. En ook dat leverde weer een schitterende foto op. Eenmaal thuis lekker uitgerust en een goeie warme douche genomen om vervolgens met een bordje pytt i panna voor de tv te kruipen met de wedstrijd Turkije – Zweden in de Nations League. Inmiddels staat het 1-0 voor Zweden en komen er 4 extra speelminuten bij.. Vanavond om half 10 komt ook de film van De honderdjarige die uit het raam klom en verdween, maar ik moet nog maar eens kijken of ik zo lang wakker kan blijven.. Gezonde buitenlucht maakt je slaperig..

Gisteren trouwens ook weer een cursus gehad op het werk.. Little Anne van de EHBO cursus van de vorige keer was nu niet meer zo little meer. Ik had namelijk cursus reanimeren en AED en we moesten oefenen op een als mens uitziende dummy. We kregen praktijk voorbeelden en ook moesten we situaties naspelen zoals die bij Steningevik voor kunnen komen, inclusief het gebruik van een defibrillator. Deze werden na de hand door besproken en er was ruimte voor feedback en verbeterpunten. Erg leerzaam en zinvol om te doen. Mocht het nu ooit eens in de praktijk voor komen, dan weten we tenminste hoe we moeten handelen en een leven kunnen redden. Niets is zo belangrijk dan dat.

2 gedachtes over “Collecting moments..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s