Cursus HLR

Nou, dat was weer een interessante dag vandaag.. Niet vanwege nog meer bureaucratische zaken of zo, nee ik praat deze keer over mijn werk. Vandaag had ik namelijk cursus.
Riksförbundet HjärtLung heeft namelijk de week van 15-21 oktober 2018 uitgeroepen tot HLR week. HLR staat voor Hjärt Lung Räddning en is in het Nederlands meer bekend als reanimatie..
Vandaar dat vandaag ook al het personeel van Steningevik op cursus ging. In twee groepen, dat wel want we hadden natuurlijk ook nog gewoon gasten..
In het begin wist ik niet goed wat ik er van moest verwachten, maar achteraf hebben we weer een hele hoop geleerd.
We begonnen vanmorgen met Little Anne, een dummy waarop we hartmassage en mond op mond beademing konden oefenen. We begonnen langzaam en later moesten we het twee minuten vol houden en dan merk je toch wel dat zoiets best zwaar is..
Ook kregen we nog veel meer interessante dingen voorgeschoteld.. We hebben de heimlich greep geoefend en nog een andere houding voor als iemand zich verslikt. Altijd handig om te weten, ook omdat we een restaurant hebben bij Steningevik.
Ook zijn ons de symptomen uitgelegd waaraan je een hartinfarct en een herseninfarct kan herkennen en wat je wel en niet moet doen als zoiets om je heen gebeurd.
We hebben het over allergieën gehad, diabetes, maar ook over zaken als een epileptische aanval. Hoe je zoiets herkent en hoe je moet handelen.
Ook is de stabiele zijligging aan bod gekomen en moesten we bij elkaar een drukverband aanleggen. We hebben de werking van een defibrillator gezien en we moesten een minuut lang met onze neus dicht door een smal rietje ademen om zo te ervaren hoe een astma patiënt zich moet voelen. Al met al is het dus een zeer leerzame ochtend geweest..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s