Sokken

Het Zweden gevoel.. Ik heb het vandaag mogen ervaren.. Want weten jullie nog dat ik twee dagen proef gedraaid had bij een hotel in Gamla Stan, maar daar totaal niet op mijn plek zat? Nu ik sinds kort een Zweedse bankrekening heb, hebben ze mij kunnen betalen voor die twee dagen dat ik daar gebeuld, ehh gewerkt heb..
En dus ging ik vandaag naar de bank om te vragen hoeveel kronen er op mijn rekening gestort waren.. Want internetbankieren kan ik nog niet, daar voor moet je een persoonsnummer hebben en ik wacht nog steeds.. Gisteren nog gebeld, maar geen nieuws..
Maar goed, mijn allereerste centjes zijn dus gestort op mijn Zweedse rekening! En ik was er zo blij mee en ik wilde ook graag de nieuwe bankkaart uit testen met de bijbehorende code.. En dus heb ik mezelf maar een paar heerlijk warme wintersokken cadeau gedaan, mijn allereerste aankoop met mijn nieuwe Zweedse bankpasje..
En dat voelt goed! Dat ik aan de kassa sta en een Zweedse bankkaart te voorschijn kan halen ipv mijn Nederlandse.. Niet dat ik nou ineens vanalles ga kopen of zo met mijn Zweedse bankkaart, maar het idee dat daar straks ook mijn salaris van Steningevik op komt en ik de huur niet meer van mijn Nederlandse rekening met Euro’s hoef te betalen, geeft toch een fijn gevoel..
Ook zag ik dat ik bij mijn bank terecht kan voor verzekeringen, dus ik wil daar vragen voor een autoverzekering zodat ik hopelijk snel mijn auto op Zweeds kenteken kan krijgen.. Als ze mij met een samordningsnummer ook een bankrekening geven, willen ze mij vast met meer helpen.. Ik ben benieuwd..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s