Kanelbullensdag

Vandaag was een belangrijke dag in Zweden. Vandaag is het namelijk 4 oktober en 4 oktober staat in Zweden bekend als kanelbullensdag, de dag dat heel Zweden massaal aan de kaneelbroodjes gaat. Zo’n 20 jaar geleden is de dag in het leven geroepen en tot op de dag van vandaag wordt het nog steeds gevierd.
Fika dus met kaneelbroodjes. Ook ik liet deze traditie niet aan mij voorbij gaan. Nu ik hier ben komen wonen vind ik het belangrijk om te intrigeren en hoe kan dat beter dan mee doen met alle tradities van Zweden? En dus at ook ik vandaag een kanelbulle. Wat een straf zeg..

Omdat het goed weer was (fris, maar droog) besloot ik om een fika in de buitenlucht te houden. Rugzak op de rug en het bos is. Het werd weer het bos tegenover ons, maar nu liep ik maar een heel klein stukje van de Upplandsleden, om daar na een ander bospad op te gaan.
Daar moest ik uitkijken dat ik geen paddenstoel omver zou lopen.. Die dingen zijn nu echt net bosjes tegelijk het bos in gekomen. Waar je ook kijkt of loopt, het hele bos staat er vol mee. En nu is het al helemaal leuk om al die paddenstoelen te zien want sinds afgelopen weekend heb ik ook mijn paddenstoelenboek in Zweden. Ik kan nu dus precies opzoeken welke paddenstoelen er allemaal groeien. En ik kan je zeggen, dat zijn er een hoop. Ik zou mezelf haast een verbod moeten geven om ze te fotograferen, haha..

Maar het was wel weer lekker om even het bos in te gaan. Afgelopen weekend heb ik voornamelijk in de auto door gebracht en de afgelopen dagen ben ik ook niet veel buiten geweest, als je die keren op het werk niet mee telt dat ik door de buitenlucht naar een ander gebouw loop. Zondag schijnt het hier slecht weer te worden met veel regen, dus dat nodigt dan ook niet echt uit om er op uit te gaan. En zolang het nog niet zo vroeg donker is kan ik tot nu toe nog gewoon uit mijn werk het bos in, al begint het al wel steeds een beetje vroeger te schemeren. Gelukkig heb ik in de weekenden alle tijd om de natuur in te gaan..

3 gedachtes over “Kanelbullensdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s