Tyresta nationalpark

Zoals beloofd komt hier nog mijn weblog van afgelopen zondag.. Normaal probeer ik altijd op de dag zelf te bloggen en het liefst had ik dat ook gedaan.. Ik heb namelijk zoveel mooie foto’s om te delen met jullie, maar na zo’n dag in de natuur was ik gewoon te moe en de gisteren en eergisteren had ik er geen tijd voor.
Maar vandaag wel nadat ik thuis kwam van mijn Keniaans-Zweedse collega waar ik geluncht had. We waren namelijk om 13.00 al klaar met werken en hebben dus niet meer gewacht tot we op het werk mee konden lunchen. En aangezien mijn collega ook in Sigtuna woont had ik haar thuis gebracht en heb ik bij haar mijn lunch gegeten.. Bij thuiskomst viel de regen met bakken uit de lucht en ben ik lekker op de bank gekropen met de laptop. Ik heb zoveel mooie foto’s om te delen met jullie dat jullie deze keer getrakteerd worden op niet een, maar twee mooie collages.

Afgelopen zondag heb ik namelijk een dagtocht gemaakt in Tyresta, een nationaal park zo’n 20km onder Stockholm.. En ik kan je zeggen dat het er gaaf is. Er lopen ontzettend veel wandelroutes door heen en ik had samen met een medewerker van het Naturum een route uit gestippeld.
Deze bracht mij ook door het gebied dat in 1999 is afgebrand. Zo’n 10% van het park is toen verloren gegaan en na al die jaren zijn er nog steeds sporen van te vinden. Er lag ontzettend veel dood hout, op sommige bomen zag je letterlijk de schroeiplekken nog zitten. Ook was er een boomstronk waar je gewoon het houtskool nog vanaf kon halen.. Zeer indrukwekkend..
Net zoals de vele meren die weer een schitterend uitzicht gaven en de perfecte gelegenheid om te lunchen, ook al zat het weer niet altijd mee. Het was frisjes en als het 12 graden is geweest dan was het warm te noemen. Pas toen einde van de middag de zon door kwam werd het voor het gevoel weer een klein beetje warmer..
Maar gaaf was het wel. Het was een terrein met vele hoogte verschillen en klim en klauterwerk. Niet alleen over de vele boomwortels, maar ook over diverse grote rotsen die mijn pad blokkeerden of waar de route dwars over heen ging. Een uitdaging, maar wel echt iets voor mij. Vooral ook vanwege de schitterende uitzichten.. Maar de foto’s die ik die dag gemaakt heb spreken denk ik wel voor zich…

2 gedachtes over “Tyresta nationalpark

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s