De bioscoop

Na al het vele regelen van de afgelopen weken besloot ik dat het vandaag eens tijd was om iets voor mezelf te gaan doen. Iets leuks.. Iets anders dan van de ene naar de andere instantie hobbelen om dingen geregeld te krijgen en eens iets anders dan de wandelschoenen aan trekken en de natuur in gaan..
Vandaag ben ik naar de bioscoop geweest. Niet gewoon zo’n grote Pathé-achtige bioscoop zoals we in Nederland gewend zijn, maar in een klein, kneuterig bioscoopje in Sigtuna, Gröna Ladan genaamd.
In het houten, groen geschilderde gebouwtje bevindt zich maar liefst een filmzaaltje dat plaats geeft aan 92 mensen.. Links en recht van de zaal staan stoelen die zo comfortabel zitten dat je lekker onderuit gezakt film kan kijken. In het midden is een breed gangpad en het plafond loopt rond waardoor er een verdomd mooi geluid in de zaal is.
De film van vanavond: Mama Mia, here we go again! Gewoon omdat ik die wilde zien.. Ik had deel een al een aantal keer gezien, zowel op Nederlandse tv als hier in Zweden. Als liefhebber van de liedjes van ABBA kan ik natuurlijk een hoop nummers mee zingen en nu er een deel twee in de bioscopen draait moest ik die natuurlijk ook gezien hebben.
En dus had ik voor het weekend al een plekje gereserveerd. Rij 5, stoel 41. Lekker een beetje in het midden aan het gangpad zodat ik bijna midden voor het grote scherm zat. Vandaag hoefde ik alleen nog maar te betalen aan de kassa en ik kon naar binnen.
Heel kneuterig allemaal. Er is een kleine toonbank waar je kunt betalen, maar die staat ook vol met zakjes snoep dat je kan kopen voor tijdens de voorstelling. Achter de toonbank staat een koeling met wat flesjes drinken er in en dat was het dan wel zo’n beetje. Er stonden verder nog twee hangtafels en de deuren naar de zaal..
Maar goed, ik kwam dus voor Mama Mia. En die is leuk. Althans, dat vind ik. Leuke verhaallijn en er zaten soms stukken bij waar we hard om hebben moeten lachen. Ik heb me in ieder geval zo’n twee uur lang kostelijk vermaakt..

Een gedachte over “De bioscoop

  1. Geen popcorn? 🍿Ik wil de film ook zo graag zien, komt er gewoon van, komt steeds wat tussen. Eens komt de dag. Misschien Vrijdag avond wel???

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s