Kungshamn-Morga naturreservat

Zondag.. Ik werd wakker om 10.00, de zon stond hoog aan de hemel en we hadden een strakblauwe lucht. Het beloofde een mooie dag te worden.
Eigenlijk had ik het hele weekend moeten werken.. Van 8.00 ’s morgens tot geen idee hoe laat. Maar ik heb nee gezegd tegen die baan in Stockholm en nu werk ik bij Steningevik waar ik het na twee dagen al ontzettend naar mijn zin heb. En bij Steningevik werk ik geen weekenden. Nee, bij Steningevik ben ik twee dagen vrij en mag ik doen en laten wat ik zelf wil.
Gisteren ben ik een dagje thuis gebleven. Ik heb de laatste hand gelegd aan mijn huisje. De laatste spulletjes opgeruimd die nog uitgepakt moesten worden en ik heb de keuken gepoetst en alles afgewassen zodat het schoon is voor gebruik. Huisje is nu klaar om in geleefd te worden.
En vandaag was het dan me-time. Tijd voor leuke dingen. En omdat het zo’n mooie dag was besloot ik de natuur in te trekken. Rugzak met proviand mee en de wandelschoenen aan.. Ik wilde weer naar Kunshamn-Morga naturreservat, een natuurgebied op een kwartiertje rijden richting Uppsala.
Ik was er al wel eens eerder geweest, maar toen lag er overal nog een dikke laag sneeuw. En ja, ik wilde natuurlijk ook wel eens weten hoe het er uit zou zien als er geen sneeuw zou liggen. Want dat je er een schitterend uitzicht hebt, heb ik de vorige keer al mogen ervaren.
Maar nu hebben we een heerlijk nazomers weekend en zitten we aan het begin van de herfst.. Je struikelt dus bijna letterlijk over alle paddenstoelen die nu overal met bosjes tegelijk uit de grond schieten.. Helaas had ik mijn paddenstoelenboek niet bij me, die ligt nog in Nederland. Maar dat maakte het wandelen er niet minder leuk door.
Ik heb heerlijk in het zonnetje gepicknickt bij een schitterend uitzicht vanaf grote hoogte. Daarna lekker door het bos gestruind, tig paddenstoelen gefotografeerd, langs akkers gelopen, langs loslopende koeien die de weg voor mij wilden blokkeren en heerlijk aan de rand van het meer gezeten voor een fika..
Na zo’n 4 uur in de natuur besteed te hebben vond ik het wel mooi geweest en was het tijd om weer op huis aan te gaan. De zondag dus weer goed besteed..

Voor een sfeerimpressie van Kungshamn-Morga in wintertijd: https://brucethemooseblog.wordpress.com/2018/03/18/kungshamn-morga-naturreservat/

Advertenties

2 gedachtes over “Kungshamn-Morga naturreservat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s