Rollercoaster

Ik haat achtbanen. Altijd al gedaan.. En nadat mijn leven hier dagen lang in een soort van rollercoaster verkeerde ben ik er vandaag maar eens uitgestapt. Eindelijk!
Er is zoveel gebeurd sinds ik terug ben in Zweden.. Ik weet gewoon even niet waar ik moet beginnen..
Dat mijn werk hier zou ophouden na de zomer wist ik van te voren. De meisjes worden groter, zelfstandiger en nu Joep vanuit huis werkt kan hij een oogje in het zeil houden. En daarom was ik voor de zomer al begonnen met solliciteren en heb ik zo’n beetje de hele zomer door gesolliciteerd. Roadtrips heb ik vrij weinig meer gedaan. Puur omdat het bij ons te heet was de afgelopen maanden en omdat ik nog niet wist waar ik na het werken als au pair aan de slag zou gaan.
Dat terug gaan naar Nederland geen optie meer voor mij was stond al langer vast. Als ik zou gaan, dan ga ik ook voor goed heb ik altijd geroepen. Opgeven was geen optie. En aangezien ik niet van de lucht kan leven, ondanks dat die hier veel schoner is dan in Nederland, moest er een plan van aanpak komen.. Ik had inmiddels een plan A en B uitgewerkt, maar had ook C als reserve reserve op de plank liggen.
Nadat ik verschillende afwijzingen te voorduren kreeg en de tijd vorderde besloot ik mijn focus te leggen op woonruimte, maar de ene naar de andere optie viel weg. Er waren alternatieven, zij het in gebieden waar de werkgelegenheid erg laag is.
Maar…. Ik kan nu alleen maar leuke dingen melden! Inmiddels heb ik woonruimte gevonden. Hemelsbreed hier aan de overkant van het water.. Niet eens bij vrienden of bekenden, ik ga lekker weer helemaal alleen wonen met me, myself and i.
Ik heb een stuga gevonden van zo’n 35m² met eigen douche, keuken en woon/slaapkamer en glasvezel internet. Echt zo’n über Zweedse rood houten huisje på landet. Scheelt dat hij al eens ingericht met een inventaris in de keuken en wat meubeltjes in de woonkamer, waaronder een bed, grote garderobekast, bank, eettafel met stoelen, wat bijzettafeltjes, lampen, kleedjes op de vloer en natuurlijk een tv. Dus ik hoef het alleen nog maar in te richten met al mijn spulletjes die ik hier heb en ik kan tot mei blijven zitten als het moet.
Natuurlijk moet er ook gewerkt worden en ik heb zo hard en zoveel door gesolliciteerd dat het zich deze week uitbetaalde met een aantal sollicitatiegesprekken, waarvan ik vanmorgen de eerste had. In Gamla Stan, het oude stadsdeel van Stockholm. Bij een hotel/hostel. Mag ik de kamers allemaal in orde maken.
Dus ik daar vanmorgen heen voor een gesprek, moest er om 8.30 zijn. Stond er zo’n blonde meneer in pak voor me. Blijkbaar de persoon die het intervju (jup, zo heet een sollicitatiegesprek hier) ging afnemen, maar aan de manier van praten had hij volgens mij al bedacht dat ik mocht komen beginnen. Ik heb niet eens veel moeite hoeven doen of me nog binnen hoeven praten/mezelf te bewijzen.. Het eerste wat hij vroeg was hoelang ik al in Zweden woonde en de tweede vraag: hoe komt het dat jij zo goed Zweeds praat? Tsja, als je in 2015 al begonnen bent met privélessen Zweeds in Nederland en wekelijks les en huiswerk hebt…
Ik kreeg de vraag voor geschoteld of ik heltid (voltijds) of deltid (deeltijd) wilde komen werken. Ik heb hem gezegd dat ik nog een andere sollicitatie heb lopen, maar met niet zo veel uren op papier. Bij Rusta, in de winkel. Verkopen enz.
Maar als ik wil mag ik ook twee baantjes combineren. Zelfs als ik maar 3 of 4 dagen wil werken is dat geen probleem.
Ook is er nog dat hostel. En die hebben ook een receptie en als ik het leuk vind mag ik na verloop van tijd daar wel wat werk doen.. Boekingen, gasten inchecken, kassa..
Zondag en maandag ga ik er in ieder geval al twee dagen proefdraaien. Zondag in het hotel en maandag in het hostel.
Morgen heb ik dan mijn andere sollicitatiegesprek lopen en ondertussen ga ik ook beginnen met het inpakken van al mijn spulletjes voor de verhuizing. Druk, druk, druk dus.. Spannend, maar wel heel leuk allemaal!

8 gedachtes over “Rollercoaster

  1. Zo’n leuk verhaal.
    Een nieuwe, spannende periode breekt aan. Je hebt een super leuk huis. En dan je baan……. geweldig dat je dat hebt gevonden.
    Alsof alle puzzelstukjes nu in elkaar vallen.
    Geniet er lekker van

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s