Weekend

Zo, na mezelf bijna het hele weekend vermaakt te hebben met twee meisjes en een grote bak Lego (jup, volgens Kerstin en Bente ben ik expert in bouwen met Lego), heb ik nu de tijd gevonden om maar weer eens een blog op papier te krabbelen..
Ik ben inmiddels ook al weer een aantal dagen in het land hier, al ging het niet zonder slag of stoot om hier te komen.
Voor dat we überhaupt met z’n allen het haventerrein in Göteborg mochten verlaten werd iedereen nog grondig ondervraagd tijdens een paspoort controle. Daarna was het een gemier om de stad uit te komen om vervolgens de juiste snelweg te vinden omdat ze overal met de weg bezig waren en toen ik eindelijk zo ver was dat ik op de juiste snelweg zat, gebeurde er pal voor me een groot ongeluk waardoor ik nog een uur langer van Göteborg stad mocht genieten..
Onderweg nog een keer flink in de file gestaan omdat ze met de weg bezig waren en je niet een rijbaan kan delen met verkeer in beide richtingen tegelijk.. Maar uiteindelijk toch gewoon nog op een fatsoenlijke tijd aangekomen in Sigtuna.
De afgelopen dagen bestonden voornamelijk uit prioriteiten stellen en toekomst plannen, dus het schrijven van een blog schoot er gewoon helemaal bij in..

Maar nu is het weekend geweest en dit weekend was Sigtuna Möte. Een heel weekend vol gewone markt, boerenmarkt, loppis, muziek, dans, oldtimers en klederdracht. Markt anno 1912.
En na een zeer regenachtige herfstdag op vrijdag was het gisteren weer goed weer en dus besloot ik op de fiets te gaan om een bezoekje te brengen. Lekker een dagje slenteren over de markt.
Ook kwam ik er Fennie tegen met haar gezin, een Nederlandse die elders hier in de provincie woont.. Dus dat was weer reuze gezellig om elkaar weer te spreken.
Op de loppis heb ik toen nog een boek op de kop getikt, een zo goed als nieuwe van Sophie Kinsella, de schrijfster die ook de Shopaholic serie schrijft.
Het verhaal op de achterkant van het boek kwam me alleen zo bekend voor dat ik maar eens ben gaan googlen. Blijkt dus dat ik dat boek in Nederland in een verhuisdoos heb zitten. Precies het zelfde verhaal. Een verhaal, een schrijfster, maar in twee talen. Die man van de boekenkraam vond dat wel zo’n grappig verhaal dat ik uiteindelijk het boek voor half geld mee mocht nemen. Dus nu kan ik het in het Nederlands lezen, maar ook in het Zweeds.
Verder was er ook nog volksdansen op het pleintje in de winkelstraat en heb ik nog heerlijk even aan het water gezeten.
En de rest van het weekend heb ik me vermaakt met Kerstin en Bente en een bak vol Lego.. Die twee waren maar wat blij om hun vrije zondag met mij door te brengen, zeker toen ik een aantal leuke autootjes voor ze wist te creëren.
Gisteren vroeg Bente al of ik haar wilde helpen met een huis bouwen, maar als ik er zelf een wilde bouwen dan mocht ik hun buurvrouw worden.. Waar ik dan moest gaan douchen waren ze nog niet over uit, daar had ik op mijn plankjes namelijk geen plek meer voor. Maar vanmorgen was Bente zo gul geweest om mij wat Lego centjes te geven, dus daar kon ik mooi een stuk van aanbouwen.. Hield ik zelfs nog geld over voor een groentetuintje, haha..

4 gedachtes over “Weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s