Stena Scandinavica

Nou, daar zit ik dan.. Voor de derde keer dit jaar op de ferry van Stena Line. Ik ben weer onderweg naar Zweden. Na een tijdje op het bovendek buiten vertoefd te hebben, heb ik me nu terug getrokken in de cafetaria voor een goedkope avondmaaltijd, een stopcontact om mijn telefoon op te laden en een wifi verbinding om een weblog de wereld in te sturen.
En nee, dit keer geen gezever over hoe ik me nu weer voel of wat er door me heen gaat op dit moment.. Want dat weet ik zelf nog niet eens.. Er razen momenteel duizenden gedachten door mijn hoofd en het idee dat ik straks het grote onbekende tegemoet ga maakt mij toch een beetje onrustig.. Tsja.. Het is niet niks, je leven ineens zo overhoop gooien zonder uitzicht op wat vastigheid..

Vanmorgen om 9.00 begon ik aan mijn reis.. Afgelopen nacht was voorlopig het laatste nachtje bij mijn ouders. Gisteravond hebben we nog gezellig met z’n drietjes tv gekeken. Mama had filosoof gemaakt, een ovenschotel met restjes soepvlees en bruine boontjes. Samen met vanillepudding met slagroom. Het was een leuke laatste avond. En omdat het mijn laatste nachtje was mocht T.C. bij mij komen logeren, die eigenlijk ’s nachts in zijn mandje in de woonkamer hoort te slapen. Maar ja, regels zijn er soms om overtreden te worden en dus heeft meneer kat lekker de hele nacht naast mij gelegen.
En vanmorgen was het dan weer afscheid nemen. Van T.C., maar ook van mijn ouders.. Voor onbepaalde tijd. Daarna begon ik weer aan mijn grote reis terug naar huis.

En die reis verliep vlot.. Heel vlot. Ik besloot vanuit Groesbeek meteen de grens over te gaan om mijn auto goedkoop vol te tanken en vanaf Kleve stuurde hij mij richting Emmerich om vervolgens een route van zo’n 498km uit te stippelen naar Kiel.
Was totaal niet druk op de Duitse autobahn. Tot aan Osnabrück kon ik sowieso lekker doorrijden en eenmaal op de A1 kwam er wat meer verkeer bij en af en toe wat stukjes waar je 80 moest ivm wegwerkzaamheden. Maar het reed lekker door en al vrij snel zat ik al op de route richting Bremen. Tijd genoeg dus voor een uitgebreide lunchpauze, niet ver van Bremen vandaan.
Enige knelpunt was Hamburg nadat ik de Elbetunnel uit kwam.. Ook daar werd aan de weg gewerkt en omdat er zoveel verkeer tegelijk reed hebben we een groot deel stapvoets afgelegd. Maar hej, we waren tenminste nog in beweging.. Eerder vandaag zag ik in de andere richting al een flinke file staan en daar stond werkelijk alles stil op beide rijbanen..
Vlak voor de afslag naar Kiel heb ik mijn auto nog een keer volgetankt. Ik wil namelijk altijd met een volle tank de boot op zodat ik morgen in de stad bij Göteborg niet hoef te gaan zoeken naar een tankstation en dus zo verder kan rijden.. Daarna was het nog maar 41km naar de terminal en nu zit ik dus op de boot..

Was ook weer eens lekker op tijd hier, twee uur voor dat de afvaart plaats zou vinden.. Dat is dus inchecken op de kade, de boot op rijden, je hut zoeken en je spullen droppen en daarna het dek op om uit te wapperen en te genieten van het stadse uitzicht. Het was goed weer en het zonnetje scheen.. Alleen het zoeken van mijn hut ging dus niet zoals gepland, haha.. Was even vergeten dat ik deze keer een hut met zeezicht heb en dus niet hoef te zoeken in de middelste rijen van de boot wat ik dus gewend ben.. Maar mijn hut is zeker goed gekeurd. Mooi uitzicht, tweepersoonsbed en een goeie douche, alleen ontbraken er een paar handdoeken om te kunnen afdrogen na het douchen.. Klein foutje van het personeel.. Na een melding gedaan te hebben bij de informatiebalie kreeg ik meteen een paar handdoeken mee.. Eentje was ook wel genoeg, maar ja.. Als je een twee persoonskamer hebt krijg je ook twee handdoeken mee..
Nou, avondeten is inmiddels op en op open zee kijkt het zwaar bewolkt. Misschien dat ik dadelijk nog even een blik ga werpen op het buitendek, maar een goeie warme douche en een avondje tv kijken in bed klinkt ook wel erg aantrekkelijk… Morgen weer een beste rit voor de boeg.. Van het westen van Zweden mag ik door rijden naar het oosten..

Een gedachte over “Stena Scandinavica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s