Nederland

Mijn 3e dag in Nederland zit er bijna op. En hoe ik me voel op dit moment? Ik ben helemaal gaar.. Als ik nu in bed zou gaan liggen zou ik waarschijnlijk zo in slaap kunnen vallen. Het is er ook wel weer voor..
Woensdagavond kwam ik bij mijn ouders aan na een rit van zo’n 532km. ’s Morgens vertrokken vanaf Kiel in het noorden van Duitsland. De rit ging o.a. over outobahn 7, Hamburg, Hannover, Dortmund, Oberhausen en ga zo maar door. Blij als ik was dat ik file vrij door Hamburg heen was gekomen, kwamen daarna al die ellendige wegwerkzaamheden waar maar geen einde aan lijkt te komen. Over een traject van minstens 10km maar 80km/u mogen rijden of nog langzamer is er heel vanzelfsprekend geworden en dan ook nog netjes tussen de tijdelijke gele belijning. Of al het verkeer van 3 rijstroken naar 1 rijstrook laten ritsen, ook zo iets dat enorm veel oponthoud veroorzaakt en zeer langzaam rijdende files. Gelukkig was het qua weer nog goed te doen..
Donderdag heb ik een bezoekje aan de tandarts gebracht, waar ik na een controle snel weer buiten stond. Ik heb onze vroegere buurvrouw bezocht, een vrouw die inmiddels de leeftijd van 101 heeft weten te bereiken, maar nog helder van geest is.
Daarna hebben we een verse wolkbreuk gehad met onweer en bliksem die meteen grote delen van de regio weer blank wist te zetten. Heel veel regen dus.
Toen die bui eenmaal gezakt was ben ik met mama naar het kerkhof gegaan. Mijn opa en allerbeste maatje zou die dag 96 jaar geworden zijn.. Wat had ik hem graag van al mijn avonturen verteld en willen laten weten waar ik nu woon.. Maar ja, mijn lieve opa is er niet meer.. Ook zijn we in Malden nog naar het winkelcentrum geweest met z’n tweetjes..
Vrijdag was dan het moment aangebroken waarvoor ik naar Nederland ben gekomen: mijn auto moest naar de garage voor de jaarlijkse APK keuring. En aangezien hij op Nederlands kenteken staat en hier in de verzekering en belasting kon dat dus niet in Zweden gebeuren. Plus dat ik meteen mijn mobiliteitspas heb verlengd zodat ik altijd pechhulp in het buitenland heb.
Gelukkig kwam mijn auto feilloos door de keuring heen. Ik had er ook een kleine onderhoudsbeurt bij gedaan omdat ik er weer mee terug naar Zweden ga en daar de herfst en het winterseizoen in ga. Enige mankement was een airco die niet optimaal koelde (te weinig koelgas) en de motorolie die ververst moest worden.. Kwam ik dus weer mooi vanaf zonder al te grote reparaties.
Na een halve dag in de garage gespendeerd te hebben ben ik met mama naar Duitsland gegaan. Inkopen doen bij de DM (voorraadje van de goedkope drogist aanleggen voor Zweden) en tanken. Dat scheelde wel 23 cent/liter met het benzinestation hier in Groesbeek.
Ook heb ik de groentetuin weer gezien waar mama dus dit jaar alles in haar eentje moet doen. Er is een stuk bij gekomen en alles staat er netjes in rijtjes. Ze heeft komkommers, tomaten, bietjes, peultjes, een broccoli, worteltjes, sla, andijvie en ga zo maar door. Heeft ze het toch goed voor elkaar zonder mijn hulp, al vroeg ze wel af en toe om tips of adviezen.
En vandaag? Vandaag waren mijn laptop en ik onafscheidelijk.. Ik heb heerlijk lang uitgeslapen zonder een wekker te zetten en ik heb 25 sollicitaties gedaan en 6 testen voor een aantal bedrijven. Want een ding is zeker, mijn toekomst ligt in Zweden en niet meer hier in Nederland. En als ik hier over 1,5 week weer weg ga, dan kan ik eindelijk zeggen: ik ga naar huis..

2 gedachtes over “Nederland

 1. Geen specifieke einddatum, maar voorlopig woon ik er nog gewoon.
  En wel blij met de auto ja.. Scheelt een hoop geld dat ze geen grote mankementen hebben gevonden.. Want dan wordt het pas een kostenplaatje..
  Gelukkig bij de tandarts zelfde verhaal, geen gaatjes of zo.. Nu de belangrijkste afspraken geweest zijn is het tijd om uit te rusten..

  Like

 2. Wat een leuk verhaal om te lezen.
  Je bent er druk mee.
  Gelukkig had je niet teveel gekke dingen met de auto.
  Tot hoe lang kan je straks nog bij het gezin blijven?

  Groetjes Agnes

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s