Jantje zag eens pruimen hangen..

En ik zag ze vallen.. Met bosje tegelijk.. Pruimen. Van de boom die in het voorjaar nog zo schitterend in bloei stond is nu weinig meer over.. Wild, door gebogen takken die over de grond slepen en bossen vol pruimen.. Het begon leuk.. Ik dacht hej, ik kan al wat pruimen van de boom halen.. Maar die pruimen werden meer en meer en op een gegeven moment werd het gewoon een plaag. Ik ging van kommetje naar beslagkom en op een gegeven moment werd het gewoon een grote schaal en later zelfs twee. Het werden er zo veel dat ik de kruiwagen er maar bij gepakt heb en de hark om ze bij elkaar te harken.. Ik hoorde ze vallen waar ik bij stond..
De pruimenboom hier zit zo tjokvol dat ik gewoon niet meer wist waar ik met al die kilo’s heen moest..
Daarom heb ik vrijdagavond al een overheerlijke pruimenplaatkoek gebakken toen de familie terug zou komen van vakantie en vandaag heb ik me uitgeleefd op 17 potjes jam.. In totaal is er zo’n 5 kilo pruimen en 2,5 kilo suiker verwerkt tot jam. Een tijdrovend klusje, maar wel een goeie manier om van je verse fruit af te komen.. Al liggen er nog kilo’s pruimen in de kruiwagen in de garage..
Om nog maar te zwijgen van wat er nog allemaal aan de boom hangt. Een zuchtje wind of regenbui en de grond onder de boom ligt weer helemaal vol.. Dus ik hoop dat het even windstil blijft en droog zodat ze in ieder geval nog een paar dagen kunnen blijven hangen. Want pruimen, ze zijn er in overvloed dit jaar.. En ik kan inmiddels geen pruim meer zien..

Een gedachte over “Jantje zag eens pruimen hangen..

  1. Je kan n paar potjes meenemen naar NL, je kan ook jam verkopen. Je ziet wel vaker vooraan de weg bij n woonhuis producten te koop liggen, van bloemen tot groente en fruit

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s