Wenngarn slott

Schreef ik eerder vandaag al over de enorme wolkbreuken die ik gisteren had mee gemaakt hier, zag ik net beelden online van het station in Uppsala, hier een half uur rijden noordelijker.. De volledige stationshal stond blank en mensen waren er zelfs al aan het zwemmen om af te koelen.. Dus ja, dat het hard geregend had hier in de regio is dus wel duidelijk..
Maar er waren ook nog momenten dat het niet stond te regenen. En juist toen was ik naar Wenngarn Slott geweest. Om deel te nemen aan het zeer uitgebreide ontbijtbuffet. Want na al die dagen van pech en ellende had ik dat wel verdiend. En nou kan ik wel zeggen je moet het echt eens geprobeerd hebben, maar ja.. Jullie wonen natuurlijk niet in de buurt. Maar het is een ontbijtbuffet waar je u tegen zegt. Aan de kassa betaal je maar 95 kronen en daarna mag je zoveel eten als je wilt. Ze hebben werkelijk van alles. Van yoghurt met muesli tot kokoskoekjes aan toe.. Croisantjes, knäckebröd, gewoon brood, een enorme keuze in beleg, vers fruit, verse sapjes, paprika stukjes in allerlei kleurtjes.. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. En druk dat het er is.. Buiten op het terras zat natuurlijk alles vol, maar binnen was nog plek.. Daar was nog een tafeltje vrij, maar dat had een heel andere reden. Door de enorme regenval van die ochtend was zelfs een deel van de bakkerij blank komen te staan. En dan te bedenken dat er later op de dag nog twee van die wolkbreuken zijn geweest.. Er stonden zelfs lange rijen voor het buffet..
Nadat ik mijn buik vol had gegeten besloot ik buiten maar wat rond te wandelen. Het was inmiddels opgeklaard, al was het wel zwaar benauwd geworden na die regenval.. Maar bij het slot ligt ook een natuurreservaat en ik die van wandelen houd moest daar natuurlijk meer van weten. Het was klein en niet zoals de meeste van de reservaten waar ik gewandeld heb, maar dat maakte niet uit. Voor gisteren was het goed genoeg. Je liep namelijk een groot deel van de wandeling door open weilanden waar dus ook schapen en koeien liepen te grazen. Het eerste stuk door de koeienwei ging nog over een looppad van houten planken, daarna door de wei zelf. Tot dat je weer de omheining kon oversteken via een houten bruggetje waar het vee niet over heen kon komen. Dan liep je langs het schrikdraad op en in de verte was een vogeluitkijktoren, die te bereiken was via een houten brug.
Omdat de lucht begon te betrekken besloot ik het binnendoor pad maar te nemen door het bos. Dit was inderdaad een stukje korter, maar kwam niet veel later uit bij een groot weiland waar je letterlijk zigzaggend door heen moest vanwege de vele schapen stront.
Daarna ben ik nog bij het slot zelf wezen kijken en nog even blijven hangen bij een kleine backlukloppis (kofferbakverkoop). Maar toen kwam er ineens zo’n gitzwarte lucht opzetten dat mijn gevoel zei dat het verstandiger was om naar huis te gaan.. En maar goed ook, want niet veel daarna kwam dus die hele bak met ellende uit de hemel vallen en kregen we twee wolkbreuken kort achter elkaar.

4 gedachtes over “Wenngarn slott

  1. Beetje laat met reageren maar zo veel tijd heb ik niet gehad 😉
    Ziet er verrukkelijk uit, en tja schapen stromen ligt er bij jullie ook wel neem ik aan 🤣. Met loppissen heb ik echt helemaal niets, maar blij voor je dat je er een tegen kwam. Nog wat gekocht of kwam de bui er aan.

    Like

    • Nee, niks gekocht.. Stelde ook niet echt wat voor.. Was kleinschalig, vooral kleding en speelgoed.. Ben er kort over heen gelopen op weg naar de auto voor die gitzwarte lucht eraan kwam.. Toen vond ik dat ik beter maar kon gaan.. En was net op tijd thuis.. 😊

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s