Van de regen in de drup

Vandaag stond er weer eens wat leuks op de planning. Op aanraden van Joep moest ik na de ellende van de afgelopen dagen maar eens lekker gaan ontbijten bij Wenngarn Slott. Gisteren nog, het werd minder heet dan de afgelopen dagen en het waaide stevig, ideaal weer dus om het gastenverblijf in orde te maken voor de gasten die gisteravond zouden inchecken.. En wat denk je? Viel voor onderhand drie uur lang de stroom uit.. Niet alleen bij ons hoor, maar in een groot deel van Sigtuna. Vattenfall deed wel hard zijn best om het te repareren, maar toch.. Het zorgde wel weer voor de nodige vertraging..
Dus ik besloot maar op Joep zijn aanbod in te gaan en als ik er om 8.00 zou zijn dan waren alle taartjes er nog van het ontbijtbuffet.. Nou, mooi niet dus.. Ik bedoel, die taartjes zullen er vast geweest zijn, maar ik was er niet.. Wel netjes op tijd mijn wekker gezet, barste er om 6.45 toch een noodweer los hier.. Storm, onweer met felle bliksem, hoosbuien.. In een mum van tijd werd de boel weer even goed blank gezet buiten.
Het oorspronkelijke plan was om met de MTB te gaan, tenslotte was het helemaal niet zo gek ver van Sigtuna vandaan.. Maar het weer was zelfs te slecht om met de auto te gaan, je kon geen hand vol ogen zien want het was een waas van regen buiten. Waarschijnlijk hadden je ruitenwissers snelste stand al dat water niet eens kunnen verwerken.
Toen het na iets meer dan een uur minder hard was gaan regenen besloot ik er toch maar met de honden uit te gaan. Ik had ze alle drie meegenomen omdat ik niet veel zin had om twee keer door die regen te sjouwen. Blijkbaar moesten ze alle drie ook nodig want geen een hond vond het erg om in de regen te lopen. Halverwege het rondje hebben ze de zondagsrust nog even goed verstoord door het met z’n drieën op een blaffen te zetten toen er een haas in het veld liep.
En bij thuiskomst wilde Karhu nog wel naar de ren toe, Raban twijfelde en Charlie was vastberaden: no way dat ik met dit weer in de garage ga liggen. Oftewel, alle hondjes mochten weer mee terug naar binnen, waar na Charlie zich weer heerlijk nestelde op het kussen in de gang.
Dan maar bij thuiskomst naar de ren.. Nou, ik kan je zeggen, die ren hebben ze vandaag niet meer gezien.. Ik liep nog bij Wenngarn (meer hier over in mijn blog van morgen) toen er ineens een gitzwarte lucht kwam opzetten waarbij het ook al begon te rommelen.. Het eerste wat ik dacht was wegwezen hier en zorgen dat ik thuis ben voor dat ook dat noodweer los barst..
En ik was op tijd thuis.. Ik werd begroet door de hondjes bij de voordeur en Raban stond al met kluifie in zijn bek klaar om eruit te mogen.. Maar toen werd het ineens akelig donker in huis, begon het harder te rommelen in de lucht en werd werd Raban alleen maar onrustiger.. Iets in mij zei dat die ren geen goed plan was en ik had het nog niet gedacht of er plenste me toch een lading water uit de lucht.. Een heuse wolkbreuk met rukwinden, onweer en alles wat je maar bedenken kan..
Raban had het niet meer.. Hij sprong bij me op de bank en dook weg in mijn oksel, waarna ik hem tot drie keer toe van de bank heb moeten tillen. Honden mogen niet op de bank en dus was ik maar op de grond gaan zitten.. Ik zat nog geen twee tellen of Raban dook boven op me en ging op mijn schoot zitten bibberen..
Die hond is doodsbang voor onweer..
Later dreigde het op te klaren en dacht ik dat het onweer over zou gaan, maar Raban week niet meer van mijn zijde. Er viel nog een fijne plensbui, waarmee ik dacht dat we het wel gehad zouden hebben. Maar toen werd het ineens zo donker en dacht ik eerst dat we hagel zouden krijgen.. Maar wolkbreuk nummer twee had zich aangekondigd.. Twee fikse wolkbreuken in zeer korte tijd.. En enorme lading regenwater is er even naar beneden gestort hier.. En toen het eenmaal weer op klaarde? Toen ging de achterbuurman dood leuk zijn drassige grasveld maaien..
’s Avonds tijdens het wandelen met de honden was het ook weer opgeklaard. Wel was het een modderboel en stonden overal de plassen water, maar gelukkig heb ik ook een goed paar regenlaarzen hier in Zweden.. Ben benieuwd wat het weer morgen ons te bieden heeft…

2 gedachtes over “Van de regen in de drup

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s