Shitdag..

Gisteren was letterlijk een shitdag.. Nou ja, eigenlijk begon die op woensdag al. Ik was pruimen aan het plukken (ja, de pruimenboom hier bij het zwembad puilt uit van de pruimen en vele takken zijn al doorgebogen van de droogte en het gewicht) en zag tot mijn verbazing dat het water in het zwembad stil was komen te liggen. Er zat geen beweging meer in en dat kon maar een ding betekenen: de zwembadpomp was uitgevallen. Nou zit de volledige installatie in het gastenverblijf onder een luik in de woonkamer en de huidige gasten zouden de ochtend erop uitchecken, dus echt zorgen maken deed ik mij niet. Ik appte Joep voor advies en hij heeft mij toen telefonisch uitgelegd hoe ik de pomp weer aan kon zetten.. Appeltje, eitje dacht ik, dat gaat mij wel lukken..
Komen nog geen 10 minuten later de gasten uit het gastenverblijf terug van hun dagtocht. Vraagt mevrouw aan mij (een in Amsterdam wonende Engelse) wij hadden vanmorgen geen stroom in het huisje, had jij daar ook last van? Nou nee, alles bij ons in huis was prima in orde. Dus ik vroeg haar waarom ze dat niet even gemeld had want dan had ik (ja, ik heb voor Karwei de vakopleiding elektriciteit en verlichting gehad) kunnen komen kijken.. Maar de reden was, toen ze rond 10.30 waren vertrokken dat ze mij niet in de woonkamer hadden zien zitten en dus maar niet aangebeld hadden.. Terwijl ik in de bijkeuken gewoon met mijn was bezig was geweest..
Ik besloot om 15.30 maar met mevrouw mee te lopen naar het huisje, maar toen bleek dat er nog steeds geen stroom was en ik de hoofdschakelaar niet meer omgezet kreeg gingen bij mij alle alarmbellen af. Ik legde meteen een link met het zwembad en de rest van het huisje en dacht aan die koelkast van die mensen die in deze moordende hitte gewoon 5 uur zonder stroom had uit gestaan..
Voor de 2e keer die dag hing ik met Joep aan de telefoon en zijn advies was om te kijken of er in het keldertje (onder dat luik dus waar ook de zwembadpomp zit) geen water zou staan.. Nou, je raad het denk ik al……
Er viel een stilte aan de telefoon en het enige wat we konden uitbrengen was shit. Letterlijk en figuurlijk.. De stroomstoring werd veroorzaakt door een defecte pomp van het rioleringssysteem, die overigens alleen maar stil kan slaan als er andere dingen dan normaal toiletpapier worden door gespoeld. Toen ik de stekker van die pomp eruit had getrokken kreeg ik ook de hoofdschakelaar weer omgezet, wat betekende dat in ieder geval de koelkast weer zijn werk kon doen, al wilde ik liever niet weten hoe het er van binnen uit zag.
Het hele rioleringssysteem in het gastenverblijf lag plat. Alles. Je mocht niet meer naar de wc, niet meer douchen, niks meer door de gootsteen spoelen, de vaatwasser mocht niet meer aan. Gelukkig hebben wij hier bij de voordeur om de hoek een toilet en douche zitten waar de gasten die avond gebruik van konden maken, maar in dat huisje was niks meer mogelijk.
Vanaf zijn vakantieadres probeerde Joep een mannetje te regelen die hier kon komen om een compleet nieuwe pomp (godzijdank hadden we al een reservepomp thuis) te installeren en wat ik kon doen nadat die gasten ’s morgens waren uitgecheckt alles open smijten daar, luik openen en met de waterstofzuiger aan de slag..
Maar toen ik het huisje in kwam zaten er al een aantal dikke vliegen in het keukentje.. En iedereen weet wel dat als er ergens vliegen zitten dat er iets niet goed is.. De hele gootsteen stond vol vuile vaat (even creatief een emmer warm water pakken, daar in afwassen en dat water vervolgens buiten in de struiken kiepen was er niet bij), de vaatwasser die op een kiertje open stond rook je vanaf een afstandje (vol vuile afwas van een aantal dagen) en over de koelkast nog maar te zwijgen. Dat in combinatie met het luik dat open moest en waar ook geen al te beste lucht vandaan kwam maakte de chaos compleet.. De temperatuur buiten was inmiddels opgelopen tot over de 30 graden, mijn shirtje plakte aan alle kanten, maar ik moest door..
Ik ben maar begonnen om al die half bedorven etensresten (inclusief pannetje rijstprut en een gebruikt koffiefilterzakje) uit het huisje te verbannen, dit om de helft van de vliegen hier al mee te verminderen. Ook lagen er zoveel kruimels op de vloer dat Hans en Grietje er jaloers op zouden worden, maar waar ook dus een hele invasie mieren op af dreigde te komen..
Daarna heb ik mezelf maar proberen te vermannen en heb ik grote stukken karton gepakt en de waterstofzuiger.. Gelukkig kwam niet veel later Shaun, de man van de pomp die het klusje van mij overnam en een hele nieuwe pomp kwam installeren..
Na drie uur noeste arbeid was hij eindelijk klaar, kon hij een frisse douche nemen en werkte alles weer zoals het werken moest..
Ik ben het huisje nog in geweest om in ieder geval de vaatwasser aan te zetten en vast de handdoeken op te halen voor de wasmachine (om ook nog eens al die bedden af te halen had ik echt geen puf meer), maar beter werd het er niet op.. De combinatie van de penetrante geur, de extreme hitte en moeheid heeft mij genekt.
Ik ben op de bank gaan liggen hier binnen en na een tijdje ging het wel weer.. Veel honger had ik niet, eigenlijk nauwelijks maar ik moest eten van mezelf omdat de honden ook nog met mij mee wilden wandelen.. Ik maakte een sandwich voor mezelf en een kop soep, waar na ik de honden naar binnen heb gehaald voor hun avondeten. Daarna ben ik met ze het veld in gegaan en hebben we nog een heerlijke avond gehad in de zonsondergang, maar vandaag moeten we weer door..
Alles in het gastenverblijf staat al de hele ochtend wagenwijd open om te ventileren en mijn belangrijkste taak is om die lucht eruit te krijgen en het huisje weer schoon. Morgenmiddag checken er weer nieuwe gasten in, so i have a job to do..

Gelukkig waren die gasten wel zo stom geweest om een zo goed als nieuwe fles douchegel te vergeten, dus die is gisteravond mooi door mij toegeëigend. Ik vond dat ik die wel verdiend had toen ik een goeie douche ging nemen..

6 gedachtes over “Shitdag..

 1. Hoi Marloes, hier is het ook erg warm,aantal dagen tropische temperaturen op het ogenblik 37 graden.
  Maar je hebt weer van alles mee gemaakt,je dapper door heengeslagen, een pluimpje.

  Groetjes Rikie

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel… Ik mag hopen dat je nooit zo iets mee hoeft te maken en zeker niet met temperaturen van 30+..
   Het was een hel gisteren.. En nu moet ik nog zien dat ik het huisje voor morgenmiddag picobello in orde heb voor de nieuwe gasten..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s