Wandelen in het veld

Na een radiostilte van een aantal dagen heb ik eindelijk de energie en tijd weer gevonden om jullie op de hoogte te houden van mijn Zweedse leven.
Het is hier nog steeds godsgloeiende heet (afgelopen dinsdag was het 38 graden hier!!) en ook het gevaar voor bosbranden is nog lang niet geweken. Sterker nog, er staan nog steeds hele gebieden in lichterlaaie hier in Zweden.. Ook geldt er nu een algeheel vuurverbod voor het hele land. Zelfs BBQ-en in eigen tuin is vanaf een paar dagen ten strengste verboden..

Omdat ik de laatste dagen steeds vaker later op de avond met de honden ben gaan wandelen, is het er ook niet meer van gekomen om de boel up-to-date te houden hier.. Ik zocht het ook even niet meer om daarna nog de laptop aan te zetten, erg veel nieuws had ik toch niet te melden. Het is heet, snikheet en de hoogtepunten van de week zijn de uitstapjes naar de supermarkt waar je even heerlijk door de met airco gevulde gangpaden kan struinen. Voor de rest zit ik veel thuis. Voor uitstapjes is het gewoon veel te heet, boswandelingen zijn niet aan te raden met deze hitte en kans op branden en de MTB is ook al weken niet meer van stal gehaald. Kortom, de hitte heeft hier de overhand.

Maar vandaag was ik eerder op de avond gaan wandelen met de honden. Ik had het bos overgeslagen omdat je in het open veld aan de bosrand heerlijk in de wind liep. Precies wat die honden ook nodig hadden..
En waar het veld vorige week nog geel en dor was, lijkt het alsof het na die plensbui van afgelopen zaterdag weer een heel nieuw leven had gekregen.

[Voordat ik het vergeet te vertellen, afgelopen zaterdag kregen wij een soort van noodweer op ons dak. De lucht betrok helemaal, het onweerde, begon gigantisch te waaien en die donkere wolk die boven Sigtuna hing brak ineens open en we kregen letterlijk een wolkbreuk te voorduren. Alleen stond in no time blank hier en de dakgoten konden die hoeveelheid water niet eens meer aan. Het was gewoon soppen op ons grasveld en de plassen water stonden gewoon op de gruisweg..]

De honden vonden het maar wat leuk dat ze door het veld mochten lopen. Hoewel ze aangelijnd zaten genoten ze volop. Raban had een stokje gevonden en ging er mee in het gras liggen (moest natuurlijk kapot), Karhu ging gras eten en vond alle bloemetjes machtig interessant. Heerlijk in de wind en de zonsondergang.
Later op de avond ook nog met Charlie door het veld gelopen. Charlie gaat altijd alleen met mij mee wandelen nadat eerst Raban en Karhu zijn geweest.
Soms neem ik ze ’s morgens wel eens alle drie mee en gaat het prima, maar ’s avonds is dat geen optie. Vooral niet met al die wilde beesten die in het bos lopen.. Maar vandaag, vandaag kozen we voor het open veld..

2 gedachtes over “Wandelen in het veld

  1. Je zal maar met je kont op n cruiseschip zitten, met alle luxe van dien om je heen. Trouwens in Arlöv heeft het nog niet geregend. De beloofde buien voir woensdag zijn opgeschoven naar volgende week Maandag

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s