Bosbranden

De noodtoestand is afgekondigd in Zweden.. Het hoogste niveau van de veiligheidswaarschuwingen is van kracht.. En het risico op bosbranden heeft de hoogste prioriteit gekregen.. Nergens, maar dan ook nergens in het land mag meer vuur gemaakt worden.. Geen bbq, geen worstjes grillen, geen kampvuur, zelfs op de camping voor je tent mag je geen eten meer koken.. En heb je het lef om in de buurt van de natuur te gaan staan roken, dan kan je zelfs daar voor beboet worden..
De situatie dreigt uit de hand te lopen hier..
Zweden gaat nog steeds gebukt onder een enorme hittegolf en de ene bosbrand na de andere begint.. Hele dorpen zijn al geëvacueerd.. Het is zelfs zo extreem dat ons eigen materiaal op raakt of uitgeput en dat Zweden de EU al om hulp heeft gevraagd bij de bestrijding van al die branden.. Uit verschillende landen zijn nu brandweermannen en blusvliegtuigen gekomen om ons te helpen..
Het is het onderwerp van gesprek hier en tegelijkertijd ook een enge gedachte.. Zweden bestaat voor zo’n 70% uit bos.. Hele hectaren daarvan hebben al vlam gevat..
Ook ik ben alert. Ik zit nog steeds safe hier, maar ook achter onze tuin beginnen de velden en de bossen..
Het is nog steeds 30 graden of warmer hier, dus met boswandelingen en mountainbiken was ik al gestopt.. Ik vier “vakantie” in Tuinesië, lekker bij huis en met een zwembad in de tuin..

https://www.thelocal.se/20180720/eu-countries-send-aircraft-to-sweden-to-help-fight-wildfires

http://m.weekend.knack.be/lifestyle/reizen/zweden-bosbranden-raken-buiten-controle/diaporama-normal-1175269.html#photo=1

2 gedachtes over “Bosbranden

    • Hoop ik ook.. Hier in Uppland waar ik zit valt het godzijdank mee.. En we mogen ook echt in onze handjes klappen dat we afgelopen zaterdag die wolkbreuk hebben gehad hier in Sigtuna.. Maar er zijn delen van Zweden waar gewoon 10.000 hectare in vlammen op is gegaan en volgens mij willen ze nu in Dalarna 800 hectare gecontroleerd laten uitbranden om verdere verspreiding te voorkomen..
      Uit verschillende landen komen nu de hulptroepen ons land binnen (zoals Polen met 139 brandweermannen en 44 brandweerauto’s) om ons bij te staan in dit natuurgeweld.. Kan nog wel de hele zomer duren voor alles goed en wel geblust is.. Er zijn zelfs al hele dorpen geëvacueerd.. Het is echt een ramp die niet meer te overzien is..

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s