Week 26

Zo, tijd voor weer een wekelijkse update. Het is nu 28 juni en er is bijna alweer een maand voor bij.. De laatste echte weblog van mijn belevenissen hier schreef ik zo’n 5 dagen geleden op midsommardagen. Het was de dag dat Zweden in de laatste seconden van de blessuretijd verloor van Duitsland, die er nog snel even de 2-1 in schoot. Het was het weekend waarin ik verder geen uitstapjes gepland had, omdat ik die vrijdag al de hele dag in Stockholm was geweest.
Het was een week die gewoon voorbij ging net als alle andere weken, al waren er ook wel wat hoogtepunten.. Op woensdag mocht Zweden weer aantreden op het WK voor de wedstrijd tegen Mexico die ze even met een 3-0 overwinning van de mat speelden. Korea knalde er een 2-0 overwinning uit bij de Duitsers, die nu als laatste van de groep het WK mogen verlaten.. Stonden ze afgelopen zaterdag na de wedstrijd nog zo kinderachtig te doen richting Zweedse bondscoach (Duitse stafleden zijn hier door de Fifa ook voor bestraft), een wedstrijd later mocht gewoon het hele team naar huis en werd Zweden gewoon groepswinnaar in groep F. Ik zeg, karma!
Dankzij die 1e plaats mogen we nu in de 8e finale aantreden tegen Zwitserland en hoeven we niet tegen Brazilië.. Dus voor de liefhebber, dinsdagmiddag om 16.00 is het zo ver.
Verder was het ook de laatste week van de zwemlessen van Bente. Zo’n twee weken lang reed ik 4 dagen achter elkaar met haar naar Knivsta. En oh, wat is ze vooruit gegaan zeg! Letterlijk. Durfde ze eerst niet op haar rug te zwemmen, nu zwemt ze gewoon 10 tot 15m op haar rug zonder te stoppen. En ze zwom als snelste van haar groepje en kan ook al prima onder water zwemmen, al zijn het nog wel korte afstandjes. Ze heeft in korte tijd zoveel geleerd en ik ben natuurlijk apentrots op haar. Ze zat in het pinguïn groepje en ze heeft vier speldjes bij elkaar gezwommen: bläckfisken, pingvinen silver en guld en silverfisken. Vandaag was er de afsluiting van zwemles en natuurlijk zaten we 1e rij om naar haar te kijken want ze kreeg ook haar diploma.
Ook heb ik veel met Kerstin en Bente gespeeld afgelopen week want de schoolvakantie is aan de gang en hun oudere zussen zitten nog steeds in Mexico. We hebben spelletjes gedaan, op de trampoline, ik moest mee spelen met de klei en ook het zwembad mocht niet ontbreken.
Gisteravond kwam Bente ook na mij toe om te vragen of ik met haar mee wilde naar haar bed. Joep had zojuist gezegd dat het bedtijd was en Sabrina was aan het sporten. Stond ze daar ineens voor me in haar badjasje.. De reden? Ze wilde zo graag nog een verhaaltje horen voor het slapen gaan en het werd Pinokkio.
Vandaag werd het Piet Piraat en de wensvis. En morgen? Morgen zijn de meisjes een aantal nachtjes uit logeren bij een oom en tante van Joep die met de boot in Zweden aangemeerd zijn en zijn de ouders ook een nachtje van huis. Dus ik mag lekker twee dagen voor de beestenboel zorgen hier. Kan ik vast oefenen voor de vakantie, haha..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s