Weekverslag..

Zo, even een update van de afgelopen dagen.. Weer veel gebeurt hier, leuke en minder leuke dingen.. Dus laat ik maar met het minder leuke beginnen, dan hebben we dat maar meteen gehad..
We hebben geen een kuikentje meer. Alle 15 zijn helaas overleden, grofweg uitgemoord door een marterachtig beest dat het kippenhok heeft weten binnen te dringen.. Ik kwam er bij uit toen ik ’s morgens de kippen ging voeren.. Een aantal lagen er nog, een deel was spoorloos verdwenen.. Allemaal dood.. We hebben nu alleen nog twee kippen en een haan over en die haan kraait elke morgen op twee verschillende momenten.. Waarschijnlijk denkt hij dat er ook nog mensen zijn hier die uitslapen..
Ook was het de week van de laatste schooldagen. Vandaag hadden Kerstin en Bente skolavslutning. Big happening hier in Zweden.. Iedereen loopt chique en is in een opperbeste stemming. En met chique bedoel ik ook echt chique.. Alle meisjes netjes in de mooiste jurkjes, de haren netjes.. Sommige liepen er bij alsof ze zo de 1e communie moesten doen.. Maar ja, schoolafsluiting is immers ook een belangrijke aangelegenheid, het hoogte punt van het jaar.. Je krijgt tenslotte sommarlov (zomervakantie) en daar zit iedereen wel op te wachten.. Twee maanden lang geen school, niet meer vroeg op en alleen maar leuke dingen doen..
Al wekenlang waren de meisjes hier de liedjes aan het oefenen die ze met de skolavslutning moesten zingen.. Elke jaargroep had wat liedjes geoefend en de 6e klas werd nog eens extra in het zonnetje gezet omdat die de school gingen verlaten.
Zelfs de leraren gingen een liedje zingen en de flossa dansen, een populair dansje onder de jeugd hier (YouTube staat er vol mee) en het zag er heel grappig uit om volwassenen dat te zien doen. Na het gedeelte van liedjes zingen, leraren bedanken en leerlingen die ergens in uitblonken in het zonnetje gezet te hebben konden we op het schoolplein picknicken met zelf mee gebrachte fika.
Dus vanaf nu geen ritjes school meer, al heb ik inmiddels al wel weer een nieuwe bezigheid gevonden.. Bente heeft sinds gisteren namelijk zwemles in Knivsta. Een cursus van zo’n 2,5 week, vier dagen achter elkaar in de week. Opzich kan ze wel redelijk goed zwemmen, dat heeft ze hier thuis geleerd in het zwembad, maar op haar rug zwemmen vind ze maar niks en ook niet zo heel lang onder water..
En dus rijd ik haar zo’n vier dagen in de week naar Knivsta om daar zwemles te krijgen. In een groepje van vijf kinderen en 3 begeleiders. In Nederland was allang de helft weg bezuinigd.. Zelfs de jonge kinderen die maar met een stuk of acht zijn hebben al vier begeleiders.
Bente heeft twee leraressen en een zwemleraar. Die zwemleraar is zo’n look-a-like Thomas Berge, haha..
En nu hebben Kerstin en Bente zomervakantie. Annick en Marieke krijgen morgen schoolvakantie, maar die gaan maandag op familiebezoek in Mexico.. Dus ja, de zomertijd is hier echt aangebroken..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s